Η Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής “Ο ‘Επαχτος” στο πλαίσιο της επετείου  για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και σε συμπαραγωγή με τοθέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ, το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, τηνΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τοΔιεθνές Φεστιβάλ Αναλογίου παρουσιάζει την παράσταση

 «ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Γιάννης Βλαχογιάννης»  του Μάνου Καρατζογιάννη,

 στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στονΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ των ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ, στις 9.00 μ.μ.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Αγρίνιο και συνεχίζει στην Αθήνα  στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στις 8.30  μ.μ.

Έτσι, ήταν όλη η κοινωνία τότε.

Μετά την Επανάσταση…

Κέρδισε τα μεγάλα κι έπρεπε τώρα να παλέψει για τα μικρά…

Ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας, από τη Ναύπακτο, Γιάννης Βλαχογιάννης εδραίωσε στη συλλογική μνήμη τον Αγώνα του 1821. «Καταγραφέας» της Επανάστασης, διέσωσε και ανέδειξε, μεταξύ πολλών άλλων, τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. 

Στο πρωτότυπο κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος καταπιάνεται ξανά με την ιστορική μνήμη μετά τις παραστάσεις του «Για την Ελένη» και «Μάρτυρες των Αθηνών» καθώς και την ταινία του «Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας την σύγχρονη ελληνικότητα», ο Γιάννης Βλαχογιάννης παραδίδει, κάνοντας έναν ποιητικό απολογισμό της ζωής του, ένα σύγχρονο μάθημα ελληνικής ιστορίας: από τη φτώχεια των πρώτων χρόνων της ζωής του όπου η ελληνική κοινωνία, αφού «κέρδισε τα μεγάλα, έπρεπε να παλέψει για τα μικρά» μέχρι την ίδρυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους των οποίων υπήρξε διευθυντής για περισσότερα από είκοσι χρόνια. 

Κείμενο – σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Ερμηνεία: Γιάννης Νταλιάνης

Μουσική: Δημήτρης Τσάκας

Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης

Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των χορηγών:

Ν&Κ ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,         

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ,

ΓΕΦΥΡΑ,

DIMCO.

ελεύθερη είσοδος

Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μας με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410 – 21158 & 46452 από τις 9.00 π.μ – 01.00 μ.μ.  για κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

    Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Δ. Βουτσινάς
Πρόεδρος ΔΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ – πρόσκληση σε θεατρική παράσταση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...