1. Σε ένα σημειακό αντικείμενο ενεργούν 2 δυνάμεις F1 = 3N και F2. Αν η συνισταμένη δύναμη Fολ έχει μέτρο 4Ν και είναι κάθετη στην F1 να υπολογιστεί το μέτρο και η κατεύθυνση της F2
  2. Στο σώμα μάζας m = 5kg που αρχικά ηρεμεί σε οριζόντιο επίπεδο ασκείται δύναμη F = 40N υπό γωνία 60ο ως προς το επίπεδο και το αναγκάζει να διανύσει 48m σε 4sec. Αποδείξτε ότι υπάρχει τριβή και υπολογίστε το μέτρο τα
  3. Μια μικρή μπάλα εκτοξεύεται οριζόντια με αρχική ταχύτητα 72km/h στην επιφάνεια μιας παγωμένης λίμνης. Αν κατά την κίνηση του σώματος υπάρχει τριβή με συντελεστή μ = 0,2, υπολογίστε: α. το μέτρο της επιβράδυνσης της μπάλας. β. την ολική της μετατόπιση μέχρι να σταματήσει.
  4. Από την κορυφή κεκλιμένου επιπέδου γωνίας κλίσεως θ = 30ο , μήκους s = 16m αφήνουμε να κινηθεί προς τα κάτω αρχικά ακίνητο σώμα m. Αν ο συντελεστής τριβής μεταξύ σώματος και επιπέδου κατά την κίνησή του είναι 5 3 = m , υπολογίστε:

α. Την επιτάχυνση του σώματος

β. Σε πόσο χρόνο θα φτάσει στην βάση του επιπέδου και με ποια ταχύτητα; Δίνεται: g = 10m/s2 .

5) Από την κορυφή κεκλιμένου επιπέδου γωνίας κλίσεως θ = 30ο , μήκους s = 16m αφήνουμε να κινηθεί προς τα κάτω αρχικά ακίνητο σώμα m. Αν ο συντελεστής τριβής μεταξύ σώματος και επιπέδου κατά την κίνησή του είναι 5 3 = m , υπολογίστε:

 α. Την επιτάχυνση του σώματος

 β. Σε πόσο χρόνο θα φτάσει στην βάση του επιπέδου και με ποια ταχύτητα; Δίνεται: g = 10m/s2 .

Βασιλικη Θεοφανη

φυσικος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...