Φυτεία με (1.300) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή της Φωκίδας

Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί – καλλιεργητές της φυτείας

Επιπλέον εντοπίσθηκε φυτώριο με (1.100) υπό ανάπτυξη φυτών κάνναβης

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου


Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Αλευροχιά» της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας Φωκίδας.

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, οι οποίοι έθεσαν το χώρο σε διακριτική επιτήρηση.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-06-2021) πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φωκίδας (Β’ Ο.Π.Κ.Ε., Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. & Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), Βοιωτίας (Α’ Ο.Π.Κ.Ε.) και Φθιώτιδας (Β’ Ο.Π.Κ.Ε.), ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί – καλλιεργητές της φυτείας.

Οι αστυνομικοί που προσέγγισαν το σημείο, διαπίστωσαν ότι η καλλιέργεια είχε αναπτυχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο – εκχερσωμένο χώρο, που αποτελούταν από πολλαπλά επίπεδα, ενώ συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (1.300) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (0,30) έως (1,80) μέτρων.

Επιπλέον, εντοπίσθηκε κλειστό αυτοσχέδιο φυτώριο (θερμοκήπιο) με (1.100) υπό ανάπτυξη φυτών κάνναβης, ύψους (2) εκατοστών, τα οποία ήταν εμφυτευμένα σε ισάριθμες μικρές πλαστικές γλάστρες και κατασχέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι καλλιεργητές, οι οποίοι διέμεναν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνεχή επιτήρηση και φροντίδα της φυτείας, είχαν προβεί στην κατασκευή συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω σύστημα αποτελούταν από υπέργεια λάστιχα, μήκους (300) περίπου μέτρων, η τροφοδότηση των οποίων πραγματοποιούταν από παρακείμενο ρέμα, που τους παρείχε συνεχόμενη ροή νερού.

Στον προαναφερόμενο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα γεωργικά εργαλεία και σύνεργα, πρόσφορα για τη φροντίδα της φυτείας.

Επίσης στην κατοχή των καλλιεργητών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (5) κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι το παράνομο όφελος που θα αποκόμιζαν, υπολογίζεται στις (900.000) ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Οι δράσεις και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...