Το ρέμα της Σεργούλας ή και Σεγουλοπόταμος πηγάζει κοντά στην περιοχή του Τρίκορφου Δωρίδος και κυλά μέσα στο ομώνυμο φαράγγι μεταξύ των Ορέων Λιδορικίου και Τσαμαδόραχης για να καταλήξει στον Κορινθιακό κόλπο δίπλα στην Παραλία Σεργούλας. Μέσα στο φαράγγι υπάρχει ένα πολύ στενό σημείο όπου σχηματίζεται και μια σπηλιά ενώ σχηματίζονται κατα μήκος του αρκετοί καταρράκτες. Από αυτούς ένας ξεχωρίζει. Για την πρόσβαση στο φαράγγι από τον δρόμο Ναυπάκτου – Γαλαξιδίου ερχόμενοι από Ναύπακτο στην Παραλία Σεργούλας στρίβουμε αριστερά και ακολουθούμε τον χωματόδρομο μέχρι το τέλος του. Στην διασταύρωση μετά από ένα μαντρί πηγαίνουμε δεξιά.about:blank

Στο τέλoς του χωματόδρομου αφήνουμε το αυτοκίνητο και ακολουθούμε το ποτάμι στην αριστερή όχθη. Συναντάμε μια μεγάλη κουφάλα πλατάνου και στην συνέχεια ξύλινο γεφυράκι από το οποίο περνάμε στην δεξιά πλευρά του ποταμού. Μετά από λίγο το μονοπάτι τελειώνει και συνεχίζουμε μέσα από το ποτάμι.

Συναντάμε μία αιώρα και στη συνέχεια μικρό καταρράκτη τον οποίο παρακάμπτουμε από αριστερά σκαρφαλώνοντας τον βράχο από τα σίδερα που υπάρχουν εκεί. Αμέσως συναντάμε μια κούνια και στα 100 μ αριστερά υπάρχει μικρό ρέμα που χύνεται στο ποτάμι σχηματίζοντας έναν μικρό καταρράκτη. Στα 150 μ συναντάμε έναν τεράστιο βράχο – “σπηλιά” με σταλακτίτες και νερό να τρέχει από πάνω του. Στα 100 μ το ποτάμι σχηματίζει μικρό ορμητικό καταρράκτη που πέφτει μέσα μέσα σε λίμνη. Τον παρακάμπτουμε από αριστερά και συναντάμε ένα διπλό καταρράκτη που και αυτόν τον παρακάμπτουμε αριστερά. Στα 100 μ είναι ο εντυπωσιακός και με μεγάλη παροχή καταρράκτης του Σεργουλοπόταμου.

patrasevents.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...