Φωτίου: Πήγα στην ΑΣΟΕΕ να διασφαλίσω την ασφάλεια των φοιτητών

Η κυρία Φωτίου υποστήριξε πως πήγε στην ΑΣΟΕΕ για να συμπαρασταθεί στους φοιτητές που αντιδρούσαν στην επέμβαση των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο.

«Οταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα η πρώτη μου αντίδραση προσωπικά είναι να πάω εκεί που συμβαίνουν ως βουλευτής για να διασφαλίσω την ασφάλεια και τη ζωή των φοιτητών. Οπως ξέρετε το πανεπιστημιακό άσυλο είναι έννοια σύμφυτη από την αρχαιότητα με την κουλτούρα και αντίληψη του ελληνικού λαού και κατοχυρώθηκε στη συνολική αντίληψη του λαού μετά τον αγώνα του Πολυτεχνείου και την πτώση της Χούντας που θα γιορτάσουμε την Κυριακή. Σας το είχα πει τον Ιούλιο όταν ψηφίζατε την κατάργηση του ασύλου σας είχα πει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καταργήσετε εσείς με νομοθετικές πράξεις το άσυλο γιατί είναι ευρύτερη έννοια εμπεδωμένη στο λαό», είπε η Θεανώ Φωτίου, σχολιάζοντας τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.


Η κ. Φωτίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγει ένα κύκλο έντασης και βίας που δεν οδηγεί πουθενά και υπαινίχθηκε ότι ο αυταρχισμός που επιλέγει πιθανότατα να προκαλέσει προβλήματα προκαλώντας με αυτή τη φράση την αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Υπήρξα 40 χρόνια καθηγήτρια του Πολυτεχνείου και έχω δει πολλές κυβερνήσεις τι έκαναν ειδικά στο Πολυτεχνείο με το φαύλο κύκλο της έντασης και της αστυνομοκρατίας που δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να το έχετε όλοι στο μυαλό σας να διασφαλίσετε τους όρους ώστε να μην πάθει κανείς τίποτα γιατί όταν πυροδοτείτε τους κύκλους της έντασης και του αυταρχισμού δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα.Η κυβέρνηση της ΝΔ που ήρθε με το σύνθημα της ενότητας επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό όχι μόνο στο μεταναστευτικό αλλά τώρα και στα πανεπιστήμια. Επιχειρείται να διχάσετε τα ελληνικά παν/μια σε καλούς και κακούς καθηγητές, καλούς και κακούς διδάσκοντες καλές και κακές Συγκλήτους. Είναι το μεγαλύτερο λάθος. Είναι αδιέξοδος και ο κύκλος της καταστολής φέρνει συνεχώς νέες εντάσεις», τόνισε η Θεανώ Φωτίου.

Η κυρία Φωτίου βρέθηκε χθες στην ΑΣΟΕΕ μαζί με τον Νίκο Φίλη και έγινε και αυτή αποδέκτης αποδοκιμασιών από τους φοιτητές που βρέθηκαν μέσα στο πανεπιστήμιο.
Πηγή: iefimerida.gr efimerida.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...