Φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών στη Ρωσία – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών στη Ρωσία – Εκκενώθηκαν οικισμοί
Ρωσία πυροσβεστική

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αποθήκη πυρομαχικών στη Ρωσία, στην περιοχή Ριαζάν, 260 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας, επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς προκλήθηκαν πυρκαγιές σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τα θραύσματα των πυρομαχικών που εξερράγησαν.

Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οικισμοί και χωριά της περιοχής, ενώ απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 2.300 κάτοικοι κι ενισχύθηκαν τα μέσα πυρόσβεσης, καθώς οι δυνατοί άνεμοι μεγάλωσαν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τραυματίσθηκαν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι πέντε, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής Ριαζάν, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν άνδρες του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, στρατιώτες και ειδικά στρατιωτικά πυροσβεστικά οχήματα, δύο πυροσβεστικά άρματα μάχης και θωρακισμένα πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, το υπουργείο Εκτάκτων αναγκών έστειλε στην περιοχή πυροσβεστικό τρένο κι έχει θέσει σε ετοιμότητα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Il-76 και δύο ελικόπτερα τύπου MI-8. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιούνται και ειδικά ρομπότ, ενώ το υπουργείο Άμυνας έστειλε στην περιοχή τέσσερα αεροσκάφη τύπου Il-76.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, την κατάσβεση εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών που ακούγονται κάθε 10 δευτερόλεπτα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι σημειώθηκαν μερικές ισχυρές εκρήξεις, ενώ από το ωστικό κύμα που προκαλούν οι εκρήξεις κι από τα θραύσματα των πυρομαχικών που εκρήγνυνται έχουν καταρρεύσει οι τοίχοι και τα παράθυρα δεκάδων σπιτιών.

Στην περιοχή έφθασαν ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών, Γειβγκένι Ζίνιτσεφ, κι ο υφυπουργός Άμυνας, Νμτίτρι Μπουλγκάκοφ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...