Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη

bb
Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται το 2014 από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη και το ομώνυμο ίδρυμα εκδίδει προς τιμή της το λεύκωμα «Μελίνα».

Με αφορμή το λεύκωμα και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζεται στις 4 Μαρτίου στις 20:00 στο Μουσείο φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας.

H έκθεση, όπως και το λεύκωμα, αναδεικνύουν τη λαμπερή της προσωπικότητα και το διεθνούς εμβέλειας έργο της: την πορεία της στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την πολιτική, τις προσωπικές της στιγμές, το πάθος με το οποίο αγωνίστηκε για τον πολιτισμό και την Ελλάδα.

Στην έκθεση το πλούσιο φωτογραφικό υλικό πλαισιώνεται με προβολές που αναφέρονται στην καλλιτεχνική και πολιτική σταδιοδρομία της Μελίνας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται το «καμαρίνι της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη» από τις συλλογές του Θεατρικού Μουσείου.

Την ημέρα των εγκαινίων θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή τα Θεατρικά Βραβεία Μελίνα Μερκούρη, ενώ θα προηγηθεί ένα μέρος ένα μέρος της παράστασης «2013 Μελίνα Μ» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Επιμέλεια έκθεσης: Μανουέλα Παυλίδη

Σχεδιασμός: Λίλη Πεζανού

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 Μαρτίου έως τις 18 Μαΐου 2014.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...