Χάος στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ του Λονδίνου – Ακυρώθηκαν δρομολόγια λόγω πτήσεων drones(βίντεο)

Χάος στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ του Λονδίνου – Ακυρώθηκαν δρομολόγια λόγω πτήσεων drones(βίντεο)

Χάος προκλήθηκε στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουϊκ, όταν έγιναν αντιληπτές πτήσεις drones στον εναέριο χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν να ανασταλούν δρομολόγια και περισσότεροι από 100.000 επιβάτες να εγκλωβιστούν από τις μεγάλες καθυστερήσεις.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι αρχές αναζητούσαν το χειριστή ή χειριστές των drone κάνοντας λόγο για σκόπιμη ενέργεια εν μέσω εορτών. Παρ’ όλα αυτά αποφάσισαν σε πρώτο χρόνο να μην τα καταρρίψουν κρίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος από τις αδέσποτες σφαίρες και προτάσσοντας τη δημόσια ασφάλεια.

Τα drone αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των αεροσκαφών προκαλώντας σε περίπτωση σύγκρουσης σοβαρότατες ζημιές στα φτερά και τους κινητήρες.
Για το λόγο αυτό ο βρετανικός νόμος απαγορεύει τις πτήσεις τηλεκατευθυνόμενων αντικειμένων σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από τα αεροδρόμια προβλέποντας ποινές κάθειρξης που φτάνουν τα 5 έτη.

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος κλήθηκε να συμμετάσχει και ο στρατός με ειδικό εξοπλισμό ενώ η αναστάτωση στο πρόγραμμα πτήσεων του Γκάτγουικ αναμένεται να διαρκέσει για μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αεροδρομίου Γκάτγουικ, Στιούαρντ Ουίνγκεϊτ δήλωσε, σύμφωνα με το Sky News, ότι «δυστυχώς το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/349611-CHaos-sto-aerodromio-toy-Gkatgoyik-toy-Londinoy-Akyrothekan-dromologia-logo-pteseon-drones-binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...