Χαιρετισμός του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου στη σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ στο Μεσολόγγι

Χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα απηύθυνε σήμερα το πρωί, κατά το κλείσιμο των εργασιών της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ όλη της χώρας, στο Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι εργασίες της συνόδου σας θα αποδειχθούν χρήσιμες και παραγωγικές υπό την έννοια της συγκρότησης μιας πλήρους πολιτικής πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Καρπέτας κατά τον χαιρετισμό του.

Και πρόσθεσε: «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στην Περιφέρειά μας έχουν την έδρα τους τα ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου που διατηρούν επίσης τμήματα στη Ναύπακτο, στο Αίγιο, στην Αμαλιάδα και στον Πύργο. Καθώς διαπίστωσα, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη σύνοδό σας είναι και το ζήτημα της χωροταξικής κατανομής των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα συμπεράσματά σας αφού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν ήδη κληθεί να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα ζητήματα και θεωρώ βέβαιο ότι ανάλογες τοποθετήσεις θα έχουμε και στο μέλλον.

Συνεπώς η συνεργασία ανάμεσά μας αποτελεί μια αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να έχουμε κοινή φωνή και κοινή στάση και από αυτήν την  άποψη θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα συμπεράσματά σας.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσω ότι εξίσου σημαντική είναι η συνεργασία μας σε ότι αφορά τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η συνεργασία μας αυτή έχει παρελθόν, έχει παρόν αλλά και μέλλον.

Στο σημείο αυτό και πέραν των προγραμμάτων που τρέχουν, οφείλω να σας ενημερώσω ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία και για την επόμενη, την πέμπτη προγραμματική περίοδο, τομέας στον οποίο οφείλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω συνεργασία.

Κυρίες και κύριοι πρόεδροι,

Καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη δημοσιονομική κατάσταση και να εργαστούμε μέσα σε συνθήκες οξείας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Το σημερινό δίλημμα είναι πραγματικό, σκληρό και οδυνηρό.
Αν δηλαδή θα μπορέσουμε να περάσουμε συντεταγμένα στην επόμενη φάση του δημόσιου βίου ή αν θα βιώσουμε την ασύνταχτη κατάρρευση που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι, τουλάχιστον κατά τη δική μου αντίληψη, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να σταθούμε όρθιοι και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό και για να αντέξουμε ως  κοινωνία, πρέπει να επικρατήσει στους πολίτες μια αίσθηση δικαιοσύνης αλλά  και προοπτικής. Κι αυτό γιατί στην πράξη θριαμβεύει η αδικία  στο επιμερισμό των θυσιών  αλλά και η ματαιότητα , καθώς δεν φαίνεται προοπτική.

Κλείνοντας το χαιρετισμό μου θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρεί το χώρο των ΤΕΙ φυσικό συνεργάτη και ως εκ τούτου είναι βέβαιο ότι έχουμε μπροστά μας κοινές προσπάθειες και κοινούς αγώνες.

Σας ευχαριστώ».

ΕνημέρωσηΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...