Χαρτονομίσματα του ευρώ με απεικόνιση την ελληνική μυθολογία

Χαρτονομίσματα του ευρώ με απεικόνιση την ελληνική μυθολογία
Την ώρα που τα σενάρια για την παραμονή ή μη της χώρας μας στο ευρώ «φουντώνουν», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας στα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα παρουσιαστούν τον Νοέμβριο ενώ η κυκλοφορία τους έχει δρομολογηθεί για τον ερχόμενο Μάιο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg η ΕΚΤ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα χαρτονομίσματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η ελληνική μυθολογία λέει πως η Ευρώπη, πριγκίπισσα των Φοινίκων και κόρη του Αγήνορα, έπεσε θύμα απαγωγής από τον Δία, ο οποίος αργότερα χάρισε το όνομα της σε όλη την γηραιά Ήπειρο… Αυτό θα απεικονίζεται και στα χαρτονομίσματα.

Εξάλλου οι κεντρικές τράπεζες επανασχεδιάζουν συχνά τα χαρτονομίσματα τους σε μια προσπάθεια πρόληψης της παραγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων. Τα νέα ευρώ, η έκδοση των οποίων έχει αναβληθεί επανειλημμένα, δε θα διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά που είναι ήδη σε κυκλοφορία. Τα χρώματα ενδέχεται να παρουσιάζουν μια μικρή αλλαγή ενώ η μορφή της Ευρώπης θα εμφανίζεται και ως ολόγραμμα στην ασημένια σήμανση στη δεξιά πλευρά κάθε χαρτονομίσματος.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...