Χιλιαδού Δωρίδας: Κινδύνευσαν δύο ξενοδοχεία από την φωτιά-Αιχμές για τα αίτια

-Σε ετοιμότητα η Π.Υ. Ναυπάκτου με την παρέμβαση της έσωσε περιουσίες.

-Στο σημείο και ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπόκας. 

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Μ.Σαββάτου,σε χωράφι με καλαμιές στην περιοχή της Χιλιαδούς του δήμου Δωρίδας.

Λόγω των δυτικών ισχυρών ανέμων η φωτιά γρήγορα πήρε διαστάσεις και απείλησε δύο ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή.Στην μία μάλιστα απ’αυτές,η φωτιά σταμάτησε έπειτα και από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου στη θαμνώδη περίφραξη του ξενοδοχείου.Για καλή τους τύχη είχαν λάβει μέριμνα ώστε το παρακείμενο χωράφι να είναι καθαρό και αποψιλωμένο κάτι για το οποίο ο διοικητής της Π.Υ.Ναυπάκτου Χριστόφορος Μπόκας τους έδωσε τα εύσημα.

Στο διαταύτα,τώρα,οι ιδιοκτήτες παραπονούνται και διαμαρτύρονται για χρονική καθυστέρηση της Πυροσβεστικής.Από την πλευρά της η υπηρεσία αναφέρει,ότι η πρώτη δύναμη που κατεύθασε ήταν μέσα στα λογικά από την απόσταση χρονικά πλαίσια.Όμως εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η Π.Υ. Ναυπάκτου σε όλα τα περιστατικά μεγάλα και μικρά έχει δείξει μεγάλη ικανότητα και άμεση επέμβαση από το προσωπικό της που αν και αρκετοί ήταν σε άδεια επέστρεψαν στο καθήκον.

Το γεγονός ωστόσο ήταν λόγω της εύφλεκτης βλάστησης (Καλαμώνες) η φωτιά να κόψει το δρόμο περνώντας προς την πλευρά του ξενοδοχείου και αδυνατώντας το πρώτο όχημα της Πυροσβεστικής-που έσπευσε- να επέμβει υποχρεώνοντάς το να κάνει το κύκλο της περιοχής,χάνοντας πολύτιμα λεπτά.Οι πυροσβέστες ωστόσο κατάφεραν να γυρίσουν  τελευταία στιγμή την πορεία της πυρκαγιάς προς τα βόρεια προκειμένου να γλιτώσουν οι ξενοδοχειακες μονάδες. Η φωτιά  συνολικά σύμφωνα με εκτιμήσεις έκαψε γύρω στα 10-15 στρέμματα καλαμώνων και λευκών .

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που καταγγέλθηκε τόσο από τους ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής μονάδας,όσο και από τον ίδιο τον κ.Μπόκα,είναι η συχνότητα που μπαίνει φωτιά στην περιοχή και μάλιστα τέτοια εποχή,όπου τα ξενοδοχεία διάγουν πληρότητα από επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για την εορτή του Πάσχα.Σύμφωνα πάντως με τον κ.Μπόκα στην περιοχή απόψε θα μείνει όχημα της πυροσβεστικής υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Επίσης τα εύσημα από ιδιοκτήτη σπιτιού και απο τον αντιδήμαρχο Δωρίδας κ. Ευσταθίου   πήραν οι άνδρες τηςΠ.Υ. Ναυπάκτου και ο διοικητής  για την επέμβαση τους και την αποτροπή της πυρκαγιάς προς την  δασική έκταση

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...