Χουλιαράκης: Η κάλυψη των δικαστικών εξόδων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ δεν ισχύει σε αμετάκλητη καταδίκη

Χουλιαράκης: Η κάλυψη των δικαστικών εξόδων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ δεν ισχύει σε αμετάκλητη καταδίκη

Τόσο η διάταξη του άρθρου 16 του ν. 3939 όσο και η τελευταία ρύθμιση (που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2016/881) προβλέπουν την κάλυψη των νομικών δαπανών των στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΕΛΣΤΑΤ αντίστοιχα, σε περίπτωση ποινικής δίωξης. Η διαφορά είναι ότι στην αντίστοιχη διάταξη του 2011 δεν υπάρχει πλαφόν. Ενώ στη διάταξη που καταθέτουμε εμείς, υπάρχει – και μάλιστα είναι χαμηλό.

Τα παραπάνω είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αναφερόμενος στη ρύθμιση που αφορά την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι με τη διάταξη δεν «προστατεύεται» κανείς, ούτε οι παρόντες ούτε οι μελλοντικοί πρόεδροι και στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, διότι τα ποσά για την κάλυψη των νομικών δαπανών πρέπει να επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο σε περίπτωση που ο πρόεδρος ή τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ κριθούν ένοχοι και καταδικαστούν αμετάκλητα.

Η διάταξη «αφορά μόνο σε αδικήματα που σχετίζονται με τα καθήκοντα του προέδρου ή των στελεχών της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής» και δίνεται η δυνατότητα στον πρόεδρο και τα στελέχη αυτά, να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, «χωρίς να φοβούνται ότι θα βρεθούν μετά από πολλά χρόνια χρεωμένοι με μεγάλους λογαριασμούς, χωρίς να φταίνε».

«Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε την ανεξαρτησία των Αρχών και επιτρέπουμε στα στελέχη και τον πρόεδρο να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Χουλιαράκης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294117-CHoyliarakes-E-kalypse-ton-dikastikon-exodon-stelechon-tes-ELSTAT-den-ischyei-se-ametaklete-katadike ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...