Χρηματοδότηση από το Παρακαταθηκών και Δανείων για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας των δήμων

Νέος ειδικός λογαριασμός, φέρνει χρηματοδότηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, των δήμων! 

«Η σύσταση αυτού του ειδικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους με υψηλή μακροχρόνια ανεργία αλλά και πενιχρούς πόρους να υλοποιήσουν έργα, με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία», δήλωσε σχετικά, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Πρόκειται για μία νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, η οποία όπως εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, «σχεδιάστηκε  με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.  Τα νέα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν μόνο στους ανέργους 8μηνη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας»

Σε αυτή τη κατεύθυνση, η υπουργός, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τη σύσταση καταπιστευτικού λογαριασμού, μεταξύ του Ταμείου και των δικαιούχων Ο.Τ.Α του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

Την συνέχεια, ο πρόεδρος του Ταμείου, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, θα υπογράψει σύμβαση με τους εκπροσώπους των 24 από τους 51 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού,  μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. 

Την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016, θα ακολουθήσει η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του  Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων με τους εκπροσώπους από τους υπόλοιπους  27 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...