Χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ στην Cosmote από την ΕΤΕπ!

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψε σήμερα σύμβαση χρηματοδότησης ύψους 150 εκατ. ευρώ με την Cosmote Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., για να βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει την κάλυψη του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της 4G/4G+ και να προβεί σε επενδύσεις ενίσχυσης χωρητικότητας και τεχνολογικής αναβάθμισης. Η συναλλαγή καλύπτεται με εγγύηση από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), του χρηματοδοτικού βραχίονα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

H Cosmote είναι θυγατρική του ΟΤΕ, ο οποίος ανήκει κατά 40% στη Deutsche Telekom.

Ο κ. Nicholas Jennett, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην ΕΤΕπ και επικεφαλής της Επενδυτικής Ομάδας για την Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: “Η ΕΤΕπ βοηθά τις ποιοτικές και καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Cosmote για την ενίσχυση του ήδη εκτεταμένου δικτύου της εταιρείας. Αυτό είναι ακριβώς το είδος των επενδύσεων τις οποίες στηρίζει το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη. Με χαροποιεί το γεγονός ότι κάνουμε άλλο ένα βήμα για να φέρουμε τα οφέλη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα”.

Ο κ. Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία, δήλωσε: “Η συμφωνία αυτή καταδεικνύει για άλλη μια φορά τον πολύτιμο ρόλο του Σχεδίου Γιούνκερ στην κινητοποίηση επενδύσεων για την υποστήριξη και επέκταση των υποδομών που προάγουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η συμφωνία μαρτυρά επίσης τον ευρύτερο στρατηγικό στόχο της Επιτροπής για πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες σχετικά με την προώθηση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης. Η Επιτροπή διατηρεί τη δέσμευσή της να στηρίζει επενδύσεις οι οποίες θα συντελέσουν στη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας”.

Η δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε με την ΕΤΕπ έχει σκοπό να βοηθήσει την Cosmote να αυξήσει περαιτέρω την κάλυψη του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της. Η Cosmote θα συνεχίσει επίσης την αναβάθμιση του 4G δικτύου της σε τεχνολογία LTE Advanced, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τις επιδόσεις του δικτύου σε όρους ευρυζωνικής ταχύτητας και χωρητικότητας κατά τις ώρες αιχμής. Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επίσης συναφείς επενδύσεις στο δίκτυο κορμού, για την υποστήριξη της πρόσθετης εγκατεστημένης χωρητικότητας στο δίκτυο πρόσβασης, στις πλατφόρμες προϊόντων και στα συστήματα πληροφορικής. Το έργο θα βελτιώσει την ποιότητα και θα αυξήσει την κάλυψη του δικτύου κινητών τηλεπικοινωνιών της Cosmote στην Ελλάδα και θα καταστήσει δυνατή την παροχή προηγμένων κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε ακόμη περισσότερες αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Στόχος του επενδυτικού μας πλάνου είναι να καλύπτουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της χώρας, της κοινωνίας και των πελατών μας, για σύγχρονα δίκτυα και υπηρεσίες επικοινωνίας. Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ έχουμε δεσμευτεί να επενδύσουμε άλλο €1,5 δισ. μέχρι το 2020, για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών και 4G/4G+. Τα δίκτυα νέας γενιάς δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μονόδρομος για την ψηφιακή εποχή. Πρέπει να εστιάσουμε στις ψηφιακές ανάγκες των πελατών και των επιχειρήσεων με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά μας. Η συνεργασία μας με την EIB θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας και να οικοδομήσουμε τα δίκτυα του μέλλοντος, προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας.»

Το έργο της Cosmote προάγει την Ψηφιακή Ατζέντα για την Ευρώπη (η οποία εντάσσεται στη στρατηγική “Ευρώπη 2020”) και συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της για παροχή ταχύτατων (πάνω από 30 Mbps) ευρυζωνικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες της ΕΕ και, σε ορισμένο βαθμό, ευρυζωνικών υπηρεσιών 100 Mbps στο 50% του πληθυσμού μέχρι το 2020.

 

 

 

Inline image 3Inline image 2Inline image 1

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/292255-CHrematodotese-150-ekat-eyro-sten-Cosmote-apo-ten-ETEp ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...