Χρυσοχοΐδης: «Παίρνει το όπλο του» και βγάζει στο δρόμο αστυνομικούς!

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπήκε… αγριεμένος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σαφές μήνυμα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πως… “τελειώνει” και πλέον αναμένονται ραγδαίες αλλαγές. Αυξάνονται οι αστυνομικοί στους δρόμους ενώ “γιγαντώνει” η ομάδα ΔΙΑΣ που επί ημερών του σημερινού υπουργού ήταν ισχυρότατη. Όλο το παρασκήνιο για το πώς θα εφαρμοστεί το δόγμα για αυξημένη αστυνόμευση στην χώρα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήρε τ’ όπλο του”. Με αυτή την φράση θα μπορούσε κανείς να συνοψίσει την παρουσία του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στο πολυόροφο κτήριο της Λ. Κατεχάκη την πρώτη του μέρα, καθώς αμέσως “σήκωσε τα μανίκια” και έπιασε δουλειά, μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργικού χαρτοφυλακίου.

Άλλωστε ο Μ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει άριστα τα κατατόπια του συγκεκριμένου Υπουργείου, καθώς είναι η τέταρτη φορά, από το 1999, που αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο υπουργικό θώκο.

Χρυσοχοΐδης

Μάλιστα, αμέσως μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου από την απερχόμενη Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, κάλεσε το σύνολο τις ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται στο γραφείο του, στης 19:00 το απόγευμα της Τρίτης, 09.07.2019, για την πρώτη ευρεία σύσκεψη.

Στην σύσκεψη αυτή όμως… κάποιοι έλειπαν και συγκεκριμένα ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κάτι που ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- θεωρείται ειλημμένη απόφαση η αλλαγή της.

Τι έγινε στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Χρυσοχοΐδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ένα και μοναδικό. Η καταγραφή του ανθρωπίνου δυναμικού που διαθέτει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. και το πού υπηρετούν όλοι αυτοί.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, άμεσα θα ζητήσει ο νέος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να αποδεσμευτούν από υπηρεσίες γραφείου, ή ακόμα και από υπηρεσίες φύλαξης προσώπων, συγκεκριμένοι αστυνομικοί ώστε σήμερα κιόλας να είναι έτοιμοι να βγουν στο δρόμο και να υλοποιήσουν το δόγμα του για αυξημένη αστυνόμευση στις γειτονιές της Αττικής, πεζές και εποχούμενες.

Άλλωστε πρόκειται για ένα δόγμα που είχε εφαρμόσει με επιτυχία ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά την διάρκεια τις Υπουργίας του, κυρίως της περιόδους των δυο πρώτων θητειών του στο Δημόσιας Τάξης.

Παράλληλα αναμένεται ραγδαία αύξηση των αστυνομικών που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ. Μια ομάδα που δημιούργησε ο νυν αναπληρωτής υφυπουργός αντιεγκληματικής πολιτικής, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Υπουργός βέβαια ήταν ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Οι “κακές” γλώσσες στους διαδρόμους του πολυόροφου κτηρίου της Λ. Κατεχάκη, λένε πως αναμένεται οι φωνές που θα βάλει ο Χρυσοχοΐδης να ακουστούν ακόμα και στο ισόγειο του κτηρίου, όταν διαπιστώσει πως η ομάδα ΔΙΑΣ, που την άφησε με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να υπηρετούν σε αυτήν, πλέον να έχει κάτι παραπάνω από τους μισούς, όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Βέβαια τα “ζόρια” ξεκινούν από σήμερα, καθώς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ μέχρι τις 22 Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, σ’ όλες τις μορφές και στις 23 του μήνα να ξεκινήσει αμέσως η εφαρμογή του.

Ο Χρυσοχοΐδης και η τελετή παράδοσης – παραλαβής

Έμμεσο μήνυμα προς την Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο έστειλε νωρίτερα με την ομιλία του ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας ουσιαστικά στις απειλές του αρχηγού της Χ.Α, ότι πλέον το κόμμα του, εφόσον δεν μπήκε στην Βουλή, θα ξανακάνει αισθητή την παρουσία του στις πλατείες και τους δρόμους, εκεί όπου: “ανδρωθήκαμε”, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην ασφάλεια των πολιτών, σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: “….Μεγάλη η ευθύνη για την Ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, καθώς η ασφάλεια του πολίτη ταυτίζεται με την Δημοκρατία και το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Χωρίς ασφάλεια η Δημοκρατία σαπίζει και αυτό είναι η χαρά του ακροδεξιού”.

Αυτή την έκφραση του νέου Υπουργού, πολλοί την εξέλαβαν ως έμμεσο η άμεσο μήνυμα προς τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής και τις απειλές του πως θα ξαναβγούν στους δρόμους και τις πλατείες.

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε και το μήνυμα στα Εξάρχεια, λέγοντας: “…Θέλουμε ειρήνη στις πόλεις και τις γειτονιές μας …να κυκλοφορούν τα παιδιά μας με ασφάλεια”.

Δείτε όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης και στην τραγωδία στο Μάτι, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους Αξιωματικούς να δώσουν μιαν υπόσχεση στην μνήμη των συνανθρώπων που χάθηκαν στην φονική πυρκαγιά: “…Ποτέ ξανά Μάτι”.

Από την πλευρά της η απερχόμενη Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη είπε στην ομιλία της μεταξύ άλλων: “….Αναλάβαμε ένα κράτος σε μια δύσκολη περίοδο και μια χώρα χρεοκοπημένη και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσεις.

Ελευθερώσαμε την χώρα από τα μνημόνια, τα ταμεία είναι γεμάτα και το κοινωνικό κράτος σε λειτουργία. Παραδίδουμε μια χώρα ισχυρή και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Intime

newsit.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...