Ω, τι κόσμος μπαμπά!

Ω, τι κόσμος μπαμπά!
Επειδή τα θαύματα στην χώρα μας δεν τελειώνουν, ας θυμηθούμε αυτά που συντελέστηκαν και συντελούνται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Του Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Οι ελπίδες του λαού που αναπτύσσονται γοργά με την εκλογή μιας κυβέρνησης διαψεύδονται αμέσως, για να αναγεννηθούν με την εκλογή μιας άλλης, να ξαναδιαψευσθούν, να ξαναανανεωθούν κλπ, κλπ.

Ο λαός μας εύκολα ξεχνά- η λήθη είναι εθνικό σπορ- ότι οι μεγαλύτεροι λαοπλάνοι είναι οι πολιτικοί, ερασιτέχνες θαυματουργοί, πανηδονιστές του ξύλινου λόγου τους , φίδια, πίθηκοι κι αετοί ταυτόχρονα.

Οι πολιτικοί, οδηγοί της κούρσας στο πουθενά, ακολουθούμενοι από αλαλάζοντα πλήθη, που επευφημούν, αναθεματίζουν, χειροκροτούν, καταριούνται.

Κι από κοντά οι δημοσιογράφοι-τρομολάγνοι εξαφανίζουν ο,τι απομεινάρια εγκατέλειψαν οι παραπάνω, για να αποτελειώσουν τους δύσμοιρους που παρακολουθούν, διαβάζουν, ενημερώνονται.

Οι παροχές σε αυτούς είναι  δυσανάλογες με τα προσόντα τους και τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, αλλά  ευθέως ανάλογες με το μέγα έργο της συνειδητοποίησης της μετάβασης του πολίτη από την αξιοπρέπεια στην εξαθλίωση, από  την επάρκεια
στον μηδενισμό, από τον μισθό στο φιλοδώρημα, από την απαίτηση στην επαιτεία.

Οι γενιές των τζακιών δυνατή και άσβεστη κρατούν την φλόγα της διάκρισης, της αφ υψηλού παρακολούθησης των τεκταινόμενων, της υποκρισίας σε όλο τον βίο τους.

Οι ανώτατοι στόχοι των έντιμων Ελλήνων αποτελούν για τους πατρίκιους την αφετηρία της ένδοξης πορείας τους.

Ανεπαρκείς που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη , προικισμένοι με πτυχία διάσημων πανεπιστημίων, τέκνα των celebritieς σε θέσεις ανώτατες της κρατικής μηχανής και τους δύσμοιρους ικανούς να τους ατενίζουν με δέος.

Αρχηγοί κομμάτων μέτριοι έως κακοί, με βαρειά κειμήλια από τους προγόνους και προίκα τις ψήφους των οπαδών τους, αναγκάζονται τιμώντας την οικογενειακή παράδοση να γίνουν πρωθυπουργοί και υπουργοί.

Η λίστα Λαγκάρντ , επτασφράγιστο μυστικό, κυκλοφορεί από γραφείο σε γραφείο, χωρίς το δικαίωμα των πολιτών να ενημερωθούν, δίχως το κράτος να εισπράττει φόρους.

Οι τραγουδιστές θησαυρίζουν υπενθυμίζοντας την φτώχεια του λαού, την παγωμένη τσιμινιέρα, τους Έλληνες μετανάστες, την ρωμιοσύνη που δεν πρέπει να κλάψεις.

Οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων , υπόδικοι και κατάδικοι αποτελούν την ελπίδα του κόσμου για έναν ποιοτικό αθλητισμό με υψηλά ιδεώδη.

Οι  πρωταθλητές του στίβου με το ντοπάρισμα ακύρωσαν την χαρά που μοίρασαν στις διακρίσεις τους.

Οι επιχορηγήσεις στα θέατρα σταμάτησαν, εξαιρετικά σχήματα έκλεισαν, το μονοπώλιο των παροχών έχει ονοματεπώνυμο.

Η ανεργία αυξάνεται δραματικά, όπως και οι αυτοκτονίες, αλλά τα πλεονάσματα τα πρωτογενή είναι θετικά.

Τα πανεπιστήμια είναι ακόμη κλειστά, οι απεργίες των καθηγητών διαδέχονται τις καταλήψεις, το σύστημα υγείας καταρρέει.

Και οι εφημερίδες-ίσως οι ακριβότερες στον κόσμο- διαφημίζουν τα ένθετα , δεδομένης της ανυπαρξίας των έκθετων.

Και τέλος στο ζητείται ελπίς, ο αρμόδιος να απαντήσει αιώνιος έφηβος  Α. ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ανεχώρησε από τον μάταιο αυτόν κόσμο.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...