Όξυνση στις γερμανο-τουρκικές σχέσεις

Γερμανία

Στο κόκκινο βρίσκονται οι γερμανο-τουρκικές σχέσεις, λόγω της άρνησης του Βερολίνου να επιτρέψει στον Ερντογάν να οργανώσει προεκλογικές συγκεντρώσεις για το «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, σε γερμανικές πόλεις όπου κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι. Οι συγκεντρώσεις με ομιλητές Τούρκους υπουργούς εντασσόταν στην προσπάθεια της Άγκυρας να κερδίσει την υποστήριξη του 1,5 εκατομμυρίου Τούρκων πολιτών που ζουν στη Γερμανία στο δημοψήφισμα του Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση  για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, λέει ότι η Τουρκία δεν είναι χώρα β’ κατηγορίας για να μην δικαιούται όσα και οι άλλες χώρες και λαοί. Ξεχνάει βεβαίως ότι στην Τουρκία συνεχίζεται ένα κύμα διώξεων χωρίς όρια, ότι έχουν καταλυθεί θεμελιώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα στο όνομα του κινδύνου για   πραξικόπημα, ότι διώκονται οι δημοσιογράφοι και η ελευθερία του Τύπου. Όλα αυτά που  επικαλείται η τουρκική κυβέρνηση, είναι όλα αυτά που έχει καταργήσει ή περιορίσει στην ίδια την Τουρκία.  Παρόλα αυτά η Άγκυρα απειλεί με αντίποινα.
Η όξυνση των γερμανο-τουρκικών σχέσεων, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/273465-Oxynse-stis-germano-toyrkikes-scheseis ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...