Όπισθεν ολοταχώς από τον Κυριακό

Όπισθεν ολοταχώς από τον Κυριακό

Δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση μομφής παρά τις πιέσεις από ακροδεξιούς παράγοντες της ΝΔ

Ψηφίζεται σήμερα η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που αλλάζει ριζικά το πολιτικό σκηνικό

ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ τελικά ο Κυριάκος να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους ακροδεξιούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.

Στο παρά πέντε επικράτησαν ψύχραιμες απόψεις αποτρέποντας τον πρόεδρο της ΝΔ να ταυτιστεί με τον Πάνο Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή δίνοντας μια ακόμα διχαστική παράσταση στη Βουλή.

Η αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη απογοήτευσε το Μαξίμου που θεωρούσε την πρόταση μομφής μια ακόμα ευκαιρία για να σφυροκοπήσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Πειραιώς διέρρεαν από προχθές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει πρόταση μομφής προκειμένου να θέσει προ των ευθυνών τους βουλευτές που ταλαντεύονται ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ.

Μάλιστα ο σύμβουλος του, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης προεξοφλούσε την κατάθεση πρότασης μομφής εξηγώντας μάλιστα γιατί μια τέτοια κίνηση είναι επιβεβλημένη.

Την Τρίτη το βράδυ οι φιλικές προς την Κυβέρνηση εφημερίδες ειδοποιήθηκαν για την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέχρι και η Καθημερινή προανήγγειλε την πρόταση μομφής με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.

Εντελώς ξαφνικά το απόγευμα της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε όπισθεν ολοταχώς και ανακοίνωσε στους στενούς συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες.

Σύμφωνα με διαρροές από την Πειραιώς, ο Κυριάκος έκανε πίσω γιατί με την πρόταση μομφής θα ξεπλενόταν πολιτικά ο Πάνος Καμμένος.

Ισχυρίζονταν επίσης ότι η Κυβέρνηση έχει ανανεώσει πρόσφατα την εμπιστοσύνη από τη Βουλή.

Διέρρεαν επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να κάψει το χαρτί της πρότασης μομφής και απλά περιμένει το κατάλληλο τάιμινγκ.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι εκτιμήσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ.

Στελέχη προσκείμενα στον Αντώνη Σαμαρά διέρρεαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιέστηκε ασφυκτικά από παράγοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό έκανε πίσω στην πρόταση μομφής.

Το σίγουρο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία εγκλωβίστηκε στις μυλόπετρες της Ακροδεξιάς στην εναγώνια προσπάθειά της να προστατέψει προσωρινά την ενότητα του κόμματος.

Η τυχοδιωκτική αυτή τακτική που εκφράστηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην εσωστρέφεια με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη στο κρίσιμο διάστημα πριν τις εκλογές.

Από την απόπειρα διχασμού και την ακροδεξιά ρητορική, η μόνη που βγαίνει κερδισμένη είναι η Χρυσή Αυγή που ξεπλύθηκε μέσα από τις εθνικοπατριωτικές κορώνες της ΝΔ για το Σκοπιανό.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352480-Opisthen-olotachos-apo-ton-Kyriako ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...