Όσο πιο άδειος είναι ο ντενεκές τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει.

Ιδιαίτερα σκληρό το γραφείο τύπου κατηγορεί την αντιπολίτευση για ψευδολογία και απαξίωση,καλλιεργώντας ελάσσονος σημασίας θέματα.

Μείζονας κίνδυνος για την πολιτική τους επιβίωση ο Γ.Μπουλές.

Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε και την τελευταία ψήφο των δημοτών μας

Είναι κοινή σε όλους μας η αντίληψη ότι οι εκλογές του περασμένου Νοέμβρη άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό στη Ναύπακτο και ευρύτερα στον Δήμο Ναυπακτίας. Η ανάδειξη στον δημαρχιακό θώκο του Γιάννη Μπουλέ έφερε έναν άλλο «αέρα» στον Δήμο. Λίγους μήνες μετά και ο πιο δύσπιστος πολίτης της Ναυπακτίας διαπιστώνει ότι η Δημοτική Αρχή, που ανέλαβε την οργάνωση εκ του μηδενός ενός νέου Δήμου, κατάφερε πολλά, καθώς

 παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και παρά το χρέος που της κληροδότησε ο πρώην Δήμος Ναυπάκτου, αντιμετώπισε ικανοποιητικά τα προβλήματα της καθημερινότητας και παράλληλα έδωσε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που αφορούσαν τις υποδομές της πόλης (π.χ. αποχέτευση). Το σπουδαιότερο, η νέα Δημοτική Αρχή πολιτεύτηκε ως τώρα με ήθος και διαφάνεια καθιστώντας σε όλους σαφές πως ό,τι έλεγε προεκλογικά το πράττει μετεκλογικά.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης βλέπουν στο πρόσωπο του Δημάρχου Γιάννη Μπουλέ έναν μείζονα για την πολιτική τους επιβίωση κίνδυνο. Και πώς αντιδρούν; Πώς επιτελούν την προβλεπόμενη από τους θεσμούς και τους νόμους αποστολή τους, δηλαδή τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής και την κατάθεση ρεαλιστικών και βιώσιμων λύσεων για τα προβλήματα του Δήμου;

Ένας νηφάλιος και χωρίς προκαταλήψεις παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι οι κ.κ. Παπαθανάσης, Κοτσανάς και Καρακώστας, αφήνοντας στην άκρη τα προσχήματα και τις όποιες ιδεολογικές διαφορές έχουν, συγκρότησαν ήδη ένα άτυπο μέτωπο, μία χωρίς αρχές συμμαχία, ενάντια στον δήμαρχο κ. Μπουλέ και τη Δημοτική Αρχή. Η μόνη κοινή τους επιδίωξη είναι η φθορά της δημοτικής αρχής ακόμη και εάν στο κόστος συμπεριλαμβάνονται ζωτικά συμφέροντα του Δήμου. Τρία είναι τα βασικά στοιχεία των πολιτικών τους τακτικισμών:

Απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσοι παρακολουθούν συστηματικά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη διαπιστώσει πως η πολιτική αξιοπρέπεια είναι άγνωστη έννοια στην αντιπολίτευση: οι φωνασκίες, οι ειρωνείες, οι συχνές διακοπές των ομιλούντων από τους συμβούλους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, διανθισμένες με πνεύμα αυθάδειας και ασέβειας ακόμη και προς το πρόσωπο του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ. «τορπιλίζουν» κάθε έννοια διαλόγου και σοβαρής ανάλυσης, κουράζουν το ακροατήριο, υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τον θεσμό. Αναρωτιέται εύλογα κάθε σκεπτόμενος δημότης: Μήπως άραγε αυτός είναι και ο σκοπός τους από τη στιγμή που πολιτικά βλέπουν ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;

Ακατάσχετη ψευδολογία. Γιατί τι άλλο από εσκεμμένη παραπληροφόρηση είναι η πλήρης και ασύστολη διαστρέβλωση της πραγματικότητας; Για παράδειγμα, επιμένουν να επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία «ψαρεύοντας» σε θολά νερά, ότι επιστράφηκε ο Προϋπολογισμός(!), ότι η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για τα συμφέροντα του Δήμου στο αποχετευτικό, ότι ο Δήμαρχος κάνει ρουσφέτια στην Πυλήνη κ.λ.π. Η παραπληροφόρηση που επιχειρούν ωστόσο, δεν «περνά» στην κοινωνία-ίσως μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις- και αυτό γιατί ότι οι δημότες και νου και κρίση έχουν. Ο Προϋπολογισμός παρά τα «χτυπήματα» κάτω από τη μέση που δέχθηκε από την αντιπολίτευση και εξαιτίας αυτών εγκρίθηκε έστω και με καθυστέρηση, το μείζον οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα του αποχετευτικού λύθηκε χάρις στις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής με αποτέλεσμα οι παραλίες της Ναυπάκτου να κατακλυσθούν μετά από δεκαετίες από λουόμενους το φετινό καλοκαίρι και τα ρουσφέτια της Πυλήνης αποδείχθηκαν αντιπολιτευτική «φούσκα» κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον δεν διαπιστώθηκε καμία κακοδιαχείριση από μέρους της δημοτικής αρχής.

Καλλιέργεια εντυπώσεων για θέματα ελάσσονος σημασίας – αποσιώπηση σημαντικών και κρίσιμων για τον Δήμο ζητημάτων.

Στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να κάνουν αντιπολίτευση επικρίνουν τον Δήμαρχο γιατί παρέστη στα εγκαίνια ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου(!), ανακαλύ] ]>Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...