Όταν έπαιζαν τέννις στο Μεσολόγγι το 1931

Σε ρυθμούς τέννις κινούνταν το Μεσολόγγι το 1931 και αυτό το αποδεικνύει μία σπάνια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η γυναικεία ομάδα του αθλήματος εκείνης της εποχής…

Δημιουργός της γυναικείας ομάδας ήταν ο λαμπρός και ακούραστος γυμναστής του τότε Γυμνασίου Μεσολογγίου, Αριστείδης Λουζιώτης, που με την εργατικότητά του και τον ενθουσιασμό του εμφύσησε για πρώτη φορά στην νεολαία του Μεσολογγίου τον κλασσικό αθλητισμό και τα σπορ, όπως το βόλλεϋ, το τέννις και το μπάσκετ.

Όσον αφορά το γυναικείο τέννις, αρκετές υπήρξαν οι Μεσολογγίτισες που επιδόθηκαν με πάθος σ’αυτό το σπορ και γρήγορα σημείωσαν μεγάλη εξέλιξη, προπονούμενες στο πρό του Ταμείου Γυμναστήριο, όπου διεξάγονταν και οι αγώνες τους οποίους παρακολουθούσαν αρκετοί φίλαθλοι και φίλαθλες.

13240622_1783118361922709_8195587144331249873_n

Στην φωτογραφία εικονίζονται: (όρθιες από αριστερά):Έλλη Τσόγκα, Ακρ.Πολίτου, Φρέγια Πετροπούλου (αρχηγός), Έλλη Μακρή, Καλλιρόη Πετροτζόγλη, Ελένη Πολίτου,
(κάτω από αριστερά): Λαμπρινή Κεκέ, Φ. Γκούργελα, Μάρθα Τσελμπένη, Καίτη Ροντήρη. Στη μέση ο γυμναστής Αριστείδης Λουζιώτης.

Καλύτερη αθλήτρια και πιο μανιώδης και τακτική στις προπονήσεις υπήρξε η αρχηγός Φρέγια Πετροπούλου και ακολούθως η Μάρθα Τσελμπένη.

Στοιχεία: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

aitoloakarnania.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...