«Όχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών

«Όχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών

«Όχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, για λόγους υγείας, είπε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά απορρίπτοντας το αίτημα του.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε πως αν και στην περίπτωση του καταδικασμένου, σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες  της 17 Νοέμβρη, συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν στην απόλυση λόγω προβλημάτων υγείας, ο ίδιος πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του.

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος επίσης είχε εισηγηθεί να μην αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός, εξέφραζε την θέση ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ο πολυισοβίτης να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του  ο νομοθέτης, δεν  περιλαμβάνει  όσους έχουν ποινές πολλαπλών  ισοβίων.

Μάλιστα, υπογράμμιζε πως αν ο Σάββας Ξηρός αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις  από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης  δεν πείθουν…θα καταστεί πόλος έλξεως , καθοδηγητής,  αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».

Στην αίτηση του ο Σάββας Ξηρός αναφερόταν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, επικαλούμενος αναπηρία 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει η υπεράσπιση του, «ισχύει εφ’ όρου ζωής».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/348662-Aporriphtheke-to-aitema-apophylakises-toy-Sabba-Xeroy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...