Άγκυρα: Ανατινάχτηκαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας όταν τους ζήτησαν να παραδοθούν (Εικόνα)

Τουρκία

ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ 200 ΚΙΛΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑΣ                                                                               

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ενεργοποίησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που μετέφεραν σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα όταν οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν τους κάλεσαν να παραδοθούν, με αποτέλεσμα να χάσουν αμφότεροι τη ζωή τους, μεταδίδουν το CNN Türk κι άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού μεταδίδει πως οι δύο επίδοξοι βομβιστές προετοίμαζαν μία επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

ύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άγκυρας η τουρκική αστυνομία είχε πληροφορίες για την επικείμενη επίθεση των τρομοκρατών από το βράδυ της Παρασκευής.

«Ένας από τους υπόπτους έχει αναγνωριστεί. Ο δεύτερος μάλλον είναι γυναίκα. Πιθανόν να υπάρχει και τρίτος ύποπτος αλλά αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NTV.

Κατά πληροφορίες οι δύο τρομοκράτες μετέφεραν 200 κιλά δυναμίτιδας στο αυτοκίνητό τους.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας υποστήριξε ότι δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πού σκόπευαν να χτυπήσουν. Κατά τον ίδιο προσπάθησαν να «μεταμφιεστούν» βάζοντας τουρκικές σημαίες, που είχαν αγοράσει πριν από δύο ημέρες στο αυτοκίνητό τους.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι αν και δεν είναι γνωστό αν ήταν «μοναχικοί λύκοι» ή μέλη τρομοκρατικής ομάδας, οι αρχές εκτιμούν ότι είναι πιθανή η εμπλοκή του ΡΚΚ.

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο ετοίμαζαν οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν στην Άγκυρα - ΦΩΤΟ

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...