Άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία (Εικόνες)

Άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία (Εικόνες)

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 07/05/2016 – 22:34

Άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία

ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ                                                             

Σε βίαιες συγκρούσεις με άγριο ξύλο, πετροπόλεμο, δακρυγόνα και μάνικες νερού εξελίχθηκε η διαδήλωση περίπου 600 ατόμων στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία.

Η ιταλική αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο που έχει εκπονηθεί για το κλείσιμο του περάσματος Μπρένερ, προκειμένου να μην διέρχονται οι πρόσφυγες προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Από τα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ προσήχθησαν τουλάχιστον δέκα άτομα από το γκρουπ των διαδηλωτών. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Τιρόλο, η οποία παρακολουθούσε τα γεγονότα, περίπου 600 άτομα συγκεντρώθηκαν στα σύνορα και συγκεκριμένα στο πέρασμα Μπρένερ, πολλοί εκ των οποίων ταξίδεψαν με το τρένο από την Αυστρία, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Ιταλούς διαδηλωτές.

Πολλοί έφεραν μάσκες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δακρυγόνα της αστυνομίας, ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο σημείο είχαν παραταχθεί και 300 Αυστριακοί αστυνομικοί, ωστόσο διευκρινίστηκε ότι τα επεισόδια έλαβαν χώρα επί ιταλικού εδάφους. Λίγες μέρες νωρίτερα, ομάδα αναρχικών από το Τρεντίνο καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις εναντίον των περιορισμών στα σύνορα.

Τόσο η Ιταλία, όσο και η Γερμανία, με κοινή δήλωση των Ματέο Ρέντσι και Άνγκελα Μέρκελ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του περάσματος Μπρένερ από την κυβέρνηση της Αυστρίας.

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...