Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας είναι σαν να προκαλεί τους Γερμανούς»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας είναι σαν να προκαλεί τους Γερμανούς»

Για αντιφάσεις στην πολιτική του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 αναφερόμενος στην κόντρα της κυβέρνησης με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η θέση του Αλέξη Τσίπρα για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκαλεί τη γερμανική πλευρά και αποτελεί «αιτία πολέμου».

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός μιλώντας για τη σύγκρουση που ξέσπασε ξαφνικά ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών με αφορμή τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα είπε:

«Νομίζω όλοι οι Ευρωπαίοι κατά βάση θα θέλαμε η Ευρώπη να μπορεί μόνης της να επιλύει τα προβλήματα, χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όμως, για να μπορέσει ο πρωθυπουργός να επιτύχει ένα πολιτικό στόχο πρέπει να ξέρει και πως δουλεύει το παιχνίδι στην Ευρώπη. Όταν λοιπόν βγαίνει ο κ. Πρωθυπουργός στην ΕΡΤ και το λέει με τέτοιο κατηγορηματικό τρόπο, είναι σαν να προκαλεί την γερμανική πλευρά.

Ξέρετε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρώπη το έχουν φέρει οι Γερμανοί, για να μην κοροϊδευόμαστε. Αυτοί το θέλουν, οι υπόλοιποι δεν το θέλουν και τόσο πολύ.

Αλλά ειδικά ο κ. Σόιμπλε από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι «εγώ για να έχω αξιοπιστία πρέπει να έχω το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Άρα όταν ο πρωθυπουργός μίλησε με τόση ένταση κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προφανώς θα έπρεπε να υπολογίσει ότι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση».

«Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι εδώ υπάρχει και μία αντίφαση στην πολιτική του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας στο ζήτημα του χρέους, το οποίο είχε αναγορεύσει στο παρελθόν ως το “νούμερο 1” ζήτημα για την Ελλάδα, πάντα θεωρούσε ως σύμμαχό του και υπό μία έννοια είχε και δίκιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Που είναι ο μόνος από τους τρεις θεσμούς που μιλούσε συνέχεια για την ανάγκη να απομειωθεί το ελληνικό χρέος. Άρα εδώ υπάρχει και μία εσωτερική αντίφαση στην τακτική την οποία ακολουθούμε. Νομίζω όλα ξεκινούν από μία φράση κλειδί: Το μνημόνιο το οποίο ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι στην πρώτη παράγραφο έλεγε ότι πρέπει να αποδείξει η ελληνική κυβέρνηση ότι έχει την “ιδιοκτησία του προγράμματος”.

Κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας δίνει συνέντευξη και μιλάει ανάποδα, ως να μην έχει δηλαδή την ιδιοκτησία του προγράμματος, αυτό για τη Γερμανία γενικά, αλλά ειδικά για την τρόικα, είναι αιτία πολέμου».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...