Άκυρη η απόφαση Σαββαΐδου που γλύτωσε εταιρία από πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ

Άκυρη η απόφαση Σαββαΐδου που γλύτωσε εταιρία από πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ

Απόφαση Μπάκα, αναίρεσε την απόφαση Σαββαΐδου για τη «Gennet» 

  Άκυρη έβγαλε την απόφαση της πρώην ΓΓΔΕ, Αικατερίνης Σαββαΐδου για την υπόθεση «Gennet», ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Μπάκας. Η υπόθεση αφορά την απόφαση Σαββαΐδου, να διατάξει επανέλεγχο του προστίμου των 78 εκατομμυρίων ευρώ στην εν λόγω εταιρεία, κάτι που επί της ουσίας «πάγωσε» την είσπραξη του προστίμου από το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπάκας, επικαλούμενος νομικές διατάξεις, αναφέρει στην απόφασή του πως ο επανέλεγχος αυτός δεν έπρεπε να διαταχθεί ποτέ από την κυρία Σαββαΐδου. Μετά την απόφαση αυτή, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες είσπραξης προστίμου, όπως προβλέπει ο νόμος.

  Μία ιστορία που είχε ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων, με την πρώην ΓΓΔΕ, να βρίσκεται υπό βαριές κατηγορίες απόπειρας απιστίας εν υπηρεσία, μία κατηγορία που απαγγέλθηκε σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, Στο δημοσίευμα που έφερε την υπόθεση στο φως της δημοσιότητας και έδωσε το έναυσμα για να κινηθεί ο τροχός της δικαιοσύνης, αναφερόταν επίσης πως για την συγκεκριμένη εταιρεία εκκρεμεί δικογραφία που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρεία με υπέρογκα επιτόκια.

Η ιστορία συνεχίστηκε σε νομικές οδούς,  όταν η πρώην ΓΓΓΔΕ κ. Σαββαΐδου αρνήθηκε κάθε ποινική ευθύνη στην υπόθεση, μέσω υπομνήματος που παρέδωσε στους εισαγγελείς.

Η απόφαση Σαββαΐδου που οδήγησε στην παύση, από τα καθήκοντα της

Η απόφαση  ελήφθη το 2014 και αφορούσε την επανεξέταση φορολογικού προστίμου 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία.  Μία φαινομενικά παράξενη επιλογή, αφού το πρόστιμο είχε επικυρωθεί από την  επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.  Με αυτό τον τρόπο, «πάγωσε» η είσπραξη των χρημάτων που δικαιούται το ελληνικό Δημόσιο και η εταιρία γλύτωσε από «του χάρου τα δόντια».  Όμως με τον έλεγχο να προχωρά με ταχύτητα «χελώνας», τώρα 2,5 χρόνια μετά, η υπόθεση δεν έχει ακόμα προχωρήσει και φαίνεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα «επ’ αόριστον».

Η κατηγορία απέναντι στην κυρία Σαββαΐδου είναι ότι ανέσυρε μια 2013 αίτηση που είχε καταθέσει η εταιρία το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να να υπάρχουν νέα στοιχεία, όπως προβλέπει ο νόμος. Τα πράγματα φαίνονται ακόμα χειρότερα για την πρώην επικεφαλής της ΓΓΔΕ, όταν σκεφθεί κανείς πως, υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...