Άλλες 16 (!) φορές είπε ο Πρόεδρος την ίδια φράση για τον άνθρωπο και το νόμισμα

Άλλες 16 (!) φορές είπε ο Πρόεδρος την ίδια φράση για τον άνθρωπο και το νόμισμα

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 04/05/2016 – 21:25

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ… Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε όλες τις διεθνείς επαφές του  τον τελευταίο χρόνο στέλνει το μήνυμα ότι το κέντρο βάρους  της Ευρώπης πρέπει να είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αποφάσισαν  ξαφνικά και από κοινού να συγκροτήσουν ένα μέτωπο ντροπής  με στόχο τον ανώτατο Πολιτειακό άρχοντα.

Σε ένα ρεσιτάλ  υποκρισίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με «ουρές» την Φωφη Γεννηματα και τον Σταύρο Θεοδωράκη αποφάσισαν να επιτεθούν στον κ. Παυλόπουλο για δηλώσεις που επαναλαμβάνει εδώ και πολλούς μήνες τόσο στις συναντήσεις του με Μέρκελ, Ολάντ και άλλους ξένους ηγέτες όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις  του ανά την Ελλάδα.

Η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά συντονισμένη επίθεση  και μάλιστα χωρίς λόγο εναντίον Πρόεδρου της Δημοκρατίας για ένα εθνικό ζήτημα όπως η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και μάλιστα  σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία αποδεικνύει το μέγεθος της ανευθυνότητας αλλά και της μισαλλοδοξίας που δείχνουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Σταχυολογήσαμε τα 16 επίμαχα σημεία των τοποθετήσεων του Προκόπη Παυλόπουλου από τα δελτία Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

18.09.2015

Γιατί αυτή η Σύνοδος Κορυφής τί αποδεικνύει πέραν της επίλυσης των επιμέρους  προβλημάτων που υπάρχουν; Ότι στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται ο Άνθρωπος. Μονάδα μέτρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Άνθρωπος, με βάση τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Δεν είναι το νόμισμα. Το νόμισμα υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο. Και τούτο το αποδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.FRANÇOIS HOLLANDΕ 

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

22.10.2015

Πρώτα απ’όλα,  θέλω να επισημάνω ότι θα εργασθούμε με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλους τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να αλλάξουμε όσο πρέπει την πολιτική της Ευρώπης, ώστε να στραφεί περισσότερο στον Άνθρωπο.  Γιατί το κέντρο βάρους της Ευρώπης δεν είναι τόσον η οικονομία, όσο ο Άνθρωπος.  Και πάνω σ’αυτό το πλαίσιο πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και να συνεργασθούμε όλοι, ώστε η Ευρώπη να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες της, ιδίως πάνω στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. 

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. FRANÇOIS HOLLANDΕ

KATA TO ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

22.10.2015

Πέραν τούτου η πραγματική ανάπτυξη, δηλαδή η ανάπτυξη που συμβαδίζει με το καπιταλιστικό σύστημα κατά την καταγωγή του και την λογική του, είναι νοητή μόνον όταν η αντίστοιχη οικονομική και νομισματική πολιτική υπηρετεί, εν τέλει, τον Άνθρωπο.  Συγκεκριμένα δε την αξία του Ανθρώπου και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, υπό όρους Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και, άρα, Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ

ΤΟΥ κ.JACQUES ATTALI ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

10.11.2015

Ο δεύτερος λόγος της παρασημοφόρησης έγκειται στο ότι με τον τρόπο αυτόν αναγνωρίζουμε στον κ.Attali πως είναι ένας πραγματικός Ευρωπαίος.  Ένας Ευρωπαίος όπως τον περιέγραψε ένας μεγάλος λογοτέχνης της Χώρας του, ο Πωλ Βαλερύ.  Είναι Ευρωπαίος γιατί είναι Δημοκράτης, γιατί πιστεύει στην Ευρώπη, που έχει θεσμικές δημοκρατικές ρίζες.  Μια Ευρώπη που έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο περισσότερο από το νόμισμα και την οικονομία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ ENTYΠΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “LA REPUBLICA

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ.ETTORE LIVINI

25.11.2015

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς κρίνετε τα τείχη κατά των προσφύγων που έχουν ανεγείρει στα σύνορα πολλές χώρες;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Πράξη ανευθυνότητας, η οποία δείχνει δυστυχώς ότι κάποιοι –ελπίζω να είναι ασήμαντη μειοψηφία- στο πλαίσιο της ΕΕ προτάσσουν το ατομικό τους συμφέρον έναντι της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, που είναι συστατικό στοιχείο των αξιών μας. Το κέντρο  βάρους της Ηπείρου μας δεν είναι η οικονομία και το νόμισμα, αλλά ο Άνθρωπος.  Η προσφυγική κρίση θέτει όλους μας προ των ευθυνών μας ως προς την υπεράσπιση του ενιαίου ευρωπαϊκού ιδεώδους».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

κ.ROSEN PLEVNELIEV ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

14.12.2015

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τεράστια πρόκληση που αφορά το Προσφυγικό, το οποίο είναι το μείζον ζήτημα στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή.  Και αναμφισβήτητα είναι το μείζον ζήτημα στο πλαίσιο της ίδιας της ΕΕ.  Επιτέλους, κατάλαβε η ΕΕ ότι το μέτρο της ΕΕ, το κέντρο βάρους, δεν είναι το νόμισμα και η οικονομία, αλλά είναι ο Άνθρωπος.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016

31.12.2015

Και θα την φέρουμε σε πέρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, δίνοντας μαζί με τους λοιπούς Εταίρους μας τον αγώνα ώστε το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα να οδηγηθεί προς την τελική ενοποίησή του, στηριγμένο πάνω στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ήτοι πάνω στις αρχές και τις αξίες του αυθεντικού Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.  Το εγχείρημα τούτο καθίσταται ευχερέστερο σήμερα, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει, επιτέλους, ν’ αναγνωρίζει εμπράκτως ότι στο επίκεντρό της βρίσκεται ο Άνθρωπος, μ’ όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το αέτωμα του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κα ANGELA MERKEL ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

18.1.2016

Δεύτερο ζήτημα είναι το Προσφυγικό, ζήτημα υπόστασης για την ίδια την Ευρώπη.  Ξέρουμε όλοι ότι το κέντρο βάρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης αυτή τη στιγμή, δεν είναι το νόμισμα, αλλά ο Άνθρωπος.  Και αυτό το ανέδειξε η προσφυγική κρίση. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ TΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. PAOLO GENTILONI

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

18.2.2016

Επιτέλους η Ευρώπη,  η μεγάλη οικογένειά μας, αντιλαμβάνεται ότι για το Ευρωπαϊκό όραμα και την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, το κέντρο βάρους δεν είναι το νόμισμα, αλλά ο Άνθρωπος.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Άρτα, 11.3.2016

β) Την ίδια όμως νοοτροπία οφείλουν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη οι Εταίροι μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Οι οποίοι πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι στο κέντρο βάρους του –δυστυχώς ημιτελούς ως σήμερα- Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος βρίσκεται όχι το νόμισμα αλλά ο Άνθρωπος.  Πράγμα που σημαίνει ότι δίχως αλληλεγγύη και στο ζήτημα της προσφυγικής τραγωδίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον, αφού έτσι παραβιάζει μια από τις θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το αέτωμα του  Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2016

Αφού, όπως αποδεικνύει η οξύτατη προσφυγική κρίση, κέντρο βάρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι το νόμισμα αλλά ο Άνθρωπος.  Πάνω σ’ αυτή την βάση θα κριθεί τελικώς αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρξει και θα οδηγηθεί στην ολοκλήρωσή της ή θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...