Άμεσα η εκταμίευση της δόσης λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Τετάρτη 01/06/2016 – 19:16«Ρεαλιστική η εκτίμηση» πως η επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος θα εκταμιευτεί άμεσα, δήλωσε ο  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Όπως τόνισε ο Πολωνός πολιτικός, αν η Ελλάδα εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέτρα, θα  «ξεκλειδώσει» τη δεύτερη δόση, των 10,3 δισ. ευρώ, από την οποία θα εκταμιευτούν με την πρώτη υπό-δόση, τα 7,5 δισ. ευρώ.
«Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις», αλλά τώρα το πρόγραμμα είναι και πάλι σε τροχιά, επεσήμανε ο κ. Ντομπρόφσκις, που τόνισε πως «υπάρχει πρόοδος».
«Πράγματι υπήρξαν κάποια μπρος –πίσω», παραδέχτηκε ο ευρωπαίος αξιωματούχος,  αλλά «θα ήθελα να πω ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο», σημειώνουμε πρόοδο και «νομίζω ότι είναι πολύ ρεαλιστικό το ενδεχόμενο της άμεσης  εκταμίευσης», δήλωσε.
Απαντώντας σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Ντομπρόφσκις είπε πως, αυτό θα εξαρτηθεί από την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...