Άνθιμος: Γιατί δεν γίνονται καλά όλοι οι ασθενείς;

Άνθιμος: Γιατί δεν γίνονται καλά όλοι οι ασθενείς;

“Δεν πρέπει να έχουμε πνεύμα ηττοπάθειας εμείς οι Χριστιανοί, πρέπει να έχουμε πνεύμα δυνάμεως” ανέφερε στο σημερινό κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας Θεσ/νίκης επί τη Εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Επίσης, θύμισε ότι δεν είναι όλα τα περιστατικά θεραπείας ασθενών υπό του Κυρίου καταγεγραμμένα στο Ευαγγέλιο, αλλά μόνο μερικά επιλεκτικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι “Δεν πρέπει να διστάζουμε να ομολογούμε ότι πιστεύουμε εις τον Θεόν και να έχουμε πνεύμα αγάπης και πίστης και υπομονής”.

Όσον αφορά στο ερώτημα που ο ίδιος «γιατί δεν γίνονται όλοι καλά οι ασθενείς» έδωσε ο ίδιος και την απάντηση:

“Γιατί αυτό δεν είναι το φυσικό, η φυσκή κατάσταση της ανθρωπίνης υπάρξεως. Ούτε είναι το σημαντικότερο πως ένας άνθρωπος θα φύγει εκ του κόσμου, αλλά το αν θα προσπαθεί εκ της πίστεως. Σημασία έχει πως θα φύγουμε. Και ότι μένουμε ασθενείς και παρατείνεται η ζωή μας δεν είναι αυτό ένα δείγμα ότι ο Θεός παρέχει περιθώρια για να υπάρξει χρόνος περισσοτέρας μετανοίας και προσεγγίσεως σε Εκείνον και στη μυστηριακή πράξη της Εκκλησίας, που είναι η εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία;”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...