Άρπαξαν και το ταμείο της UNICEF!

Άρπαξαν και το ταμείο της UNICEF!

Δεν αφήσαν τίποτε όρθιο τα τρωκτικά του παλαιού πολιτικού συστήματος – Διασυρμός της Ελλάδας που απεβλήθη από τον διεθνή Οργανισμό – Εισαγγελική έρευνα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ του παλαιού πολιτικού συστήματος είχαν αρπάξει ακόμα και το ταμείο της κορωνίδας των Μη Κερδοσκοπικών  Οργανώσεων της παγκοσμίου κύρους Unicef.

Η λεηλασία που συντελέστηκε ανάγκασε τη Unicef να θέσει εκτός του διεθνούς οργανισμού το ελληνικό παράρτημα.

Τα πορίσματα – φωτιά σε Ελλάδα και Γενεύη αποκαλύπτουν σημεία και τέρατα. Τεράστια ποσά έχουν χαθεί από προμήθειες που δίνονταν με ανάθεση στους κολλητούς.

Εξαφανίστηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις. Πάγια τεράστιου ύψους έχουν χαθεί ενώ εμφανίζονται πλαστογραφημένες υπογραφές στα παραστατικά.

Οι μισθοί των εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν συγγενικά στελέχη της διοίκησης ήταν πριγκιπικοί. Η Unicef μοίραζε μάλιστα και μπόνους αντιγράφοντας πρακτικές τραπεζών και άλλων κερδοσκοπικών οργανισμών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι συγγενείς μεταξύ τους γεγονός που σημαίνει ότι η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση είχε ανάγει σε δόγμα το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων.

Τεράστια κονδύλια από τις συνδρομές και τις χορηγίες αντί να κατευθυνθούν στα παιδιά της Αφρικής και σε κοινωνικές ομάδες που είχαν πρόβλημα ξοδεύονταν για το σέρβις πολυτελών αυτοκινήτων.

Χρειάστηκε να έρθει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας για να καθαρίσει από την κόπρο του Αυγεία και αυτό το φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο τα λαμόγια το είχαν μετατρέψει σε ριχτάδικο για να ικανοποιούν τις ανάγκες της διοίκησης και των οικογενειών που λυμαίνονταν τις δωρεές που έδινε απλόχερα ο κόσμος γιατί νόμιζε ότι πηγαίνουν για τις ανάγκες των παιδιών.

Ακόμα και τα ποσά που συγκέντρωναν από τους τηλεμαραθώνιους που οργάνωναν δωρεάν τα κανάλια για φιλανθρωπικούς σκοπούς έγιναν μπόνους για τους συγγενείς που λεηλατούσαν το ταμείο της Unicef.

Για μια ακόμα φορά η Ελλάδα γίνεται διεθνώς ρεζίλι με την αποβολή του ελληνικού παραρτήματος μέχρι να ξεκαθαρίσει δικαστικά το γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Το ιστολόγιο tvxs.gr δημοσίευσε στοιχεία των δύο πορισμάτων, σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν ζητήματα οικογενειοκρατίας, καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων και οικονομικής κακοδιαχείρισης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 Τεράστια ποσά που χάθηκαν από προμήθειες, που αποδίδονταν με ανάθεση και όχι με διαγωνισμούς.

 Έσοδα τα οποία δεν δικαιολογούνται από πωλήσεις ούτε και εμφανίζονται στα ταμεία της επιτροπής.

Μισθοί 30 εργαζομένων που συνολικά υπερβαίνουν το 1.100.000 ευρώ τον μήνα.

• Πλαστογράφηση υπογραφών.

 

Μπόνους σε υψηλόβαθμα στελέχη χωρίς δικαιολογία.

 Τα 2/3 των εργαζομένων είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.

 Σπατάλη χρημάτων για προσωπικές υποθέσεις.

 Ζητείται η διερεύνηση των τηλεμαραθωνίων.

Φάκελος με όλα τα αναλυτικά στοιχεία βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα, ο οποίος μένει να αποφασίσει αν και σε ποιους θα ασκηθούν διώξεις.

Πληροφορίες λένε ότι αρκετά μέλη του Συμβουλίου της Εθνικής Επιτροπής αντέδρασαν στη διεξαγωγή ελέγχου από ανεξάρτητο φορέα και ότι η επιμονή της Σ. Τζιτζίκου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος οδήγησε ορισμένους να ζητήσουν μέχρι και την απομάκρυνσή της από την προεδρία, υπό τον φόβο των αποκαλύψεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε προσωπική του ανάρτηση έγραψε: «(sic) Σκάνδαλο στη UNICEF Ελλάδος, σκάνδαλο 10 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο ΚΑΤ με οστικά μοσχεύματα που ασκήθηκε δίωξη σε 15 γιατρούς και μέλη διοίκησης για την περίοδο 2009-10! Κάθε μέρα και μια νέα βρομιά από αυτούς που θέλουν να μας ξανασώσουν […] ».

Από την άλλη, ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος βιάστηκε να σχολιάσει την είδηση σπεύδοντας να επιρρίψει ευθύνες στη Σ. Τζιτζίκου και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές ατασθαλίες της τελευταίας 15ετίας: «Ντροπή συντρόφισσα! Βάλατε χέρι στα χρήματα που είναι για τα φτωχά παιδάκια. Δεν έχετε τσίπα, βρε κατσαπλιάδες;».

Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει -όπως είναι φυσικό- μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους του οργανισμού, με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής να διευκρινίζει ότι πρόκειται για «πάγωμα» 60 ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ολοκληρωθούν όλα τα προγράμματα που ήδη «τρέχουν», με τη δέσμευση ότι για τους δύο αυτούς μήνες οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά, τονίζοντας παράλληλα το σπουδαίο έργο που προσφέρει «και θα συνεχίσει να προσφέρει» η Unicef τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/329841-Arpaxan-kai-to-tameio-tes-UNICEF ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...