Άρση της ασυλίας για Μπαρμπαρούση. Δείτε την ομιλία του στη βουλή βίντεο

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Αίρεται η ασυλία και των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κώστα Μπαρμπαρούση και Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Την άρση της ασυλίας του αποφάσισε η Oλομέλειας της Βουλής, με μυστική ψηφοφορία.

Ειδικότερα, 213 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας τους, 16 κατά και 8 «παρών», με το ενδιαφέρον τώρα να στρέφεται σε εκείνους εκτός Χ.Α. που δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των κατηγορουμένων βουλευτών.


VIDEO-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ από realmedialive

Η ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, προερχόμενου από την Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλουαναβλήθηκε για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της επόμενης Τετάρτης.

Στην ίδια συνεδρίαση θα εξεταστούν και οι περιπτώσεις άρσης ασυλίας των Μίχου, Μπούκουρα, Γερμενή.

Αποχή Μιχελογιαννάκη από την ψηφοφορία

Νωρίτερα, σε ένα παραλήρημα άνευ προηγουμένου προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία.

Αναφερόμενος ακόμα και σε συνέντευξη της ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη στο περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή» όπου υποστήριξε ότι είναι εμφανείς οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, επανέφερε το αίτημά του για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για να διερευνήσει τις ευθύνες των κ.κ. Δένδια και Αθανασίου.

«Αμέσως μετά την ομολογία Μπαλτάκου ήρθαν οι επιβεβαιώσεις», είπε, κάνοντας λόγο για ομολογία του αμερικανικού σιωνιστικού συνεδρίου ότι είχε δοθεί υπόσχεση ότι θα ξεριζωθεί η Χ.Α.

«Αυτό συνιστά εσχάτη προδοσία», είπε.

Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε «ψεύτη» τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, υποστηρίζοντας πως όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Τσάμη να δει πώς πάει η κατάσταση, δεν υπήρξε πληροφόρηση αλλά εντολές και απόδοση πολιτικής κάλυψης και πως όταν είπε ότι δεν ήξερε τι ώρα θα γινόταν η ανάκριση και αν είχαν αφεθεί ελεύθεροι, είχαν ήδη βγει έξω και αν μη τι άλλο είχε δημιουργηθεί το γνωστό επεισόδιο με τον ίδιο πρωταγωνιστή να το βλέπει όλος ο πλανήτης.

Τον κατηγόρησε ακόμα ότι είπε ψέματα όταν υποστήριξε ότι τον είδε στον διάδρομο και τον προπηλάκισε.

«Ήρθες εσύ μόνος σου στην είσοδο του γραφείου μου χαμογελώντας και μου είπες ότι αυτά που λέω δεν είναι έτσι και θα δω ότι τα πράγματα θα πάνε αλλιώς. Να πάψεις να λες ψέματα υπουργέ», είπε, λίγο πριν «αποκαλύψει» επιστολή που έλαβε από Έλληνα δικαστή, όπως είπε, αποκρύπτοντας πάντως τα στοιχεία του.

Σε αυτήν, όπως είπε, αναφέρεται ότι «η Κλάπα δέκα μέρες πριν οριστεί υπεύθυνη, χοροπηδούσε και έλεγε ότι ο Αθανασίου θα μου δώσει την υπόθεση της Χ.Α. και θα τους χώσω όλους μέσα».

Για να ελέγξει, όπως τόνισε τη βασιμότητα της καταγγελίας, ανέτρεξε στα πρακτικά του Συμβουλίου Εφετών για να δει πώς διορίστηκε, όπου βρήκε τον εισηγητή να λέει ότι είχε καλέσει 23 σε ακρόαση, έπρεπε να μπουν δύο άτομα και δεν δίνεται εξήγηση γιατί δεν προτείνονται οι υπόλοιποι…

Στη συγκεκριμένη επιστολή, υποστήριξε ότι αναφέρονται ακόμα μυστικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με δικαστικούς, καταλήγοντας:

«Η Θάνου τελειώνει τις ομιλίες της σε δικαστές και εισαγγελείς λέγοντας ότι ο Αθανασίου και ένα συγκεκριμένο επιτελείο ετοιμάζουν τη δίκη της Χ.Α. που θα είναι θεαματική και σούπερ τηλεοπτική», επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι «οι πράξεις σας συνιστούν εσχάτη προδοσία».


VIDEO-ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ από realmedialive

Παίρνοντας τον λόγο λίγο νωρίτερα, ο Αντώνης Γρέγος, υποστήριξε ότι «είναι απίστευτο γιατί ζητείται η δική μου άρση ασυλίας σήμερα και όχι για παράδειγμα του Βενιζέλου», δηλώνοντας περήφανος γιατί υπηρέτησε την πατρίδα του, είναι πατέρας δύο παιδιών που τους έμαθε για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ιωάννη Μεταξά(!) κ.α., γιατί είπε ‘ράους’ στην Μέρκελ και δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο.

«Το όνομά μου δεν αναφέρεται πουθενά στη δικογραφία», είπε, επιμένοντας ότι η δίωξη των βουλευτών της Χ.Α. είναι πολιτική.

«Αυτές οι πολιτικές διώξεις γιγάντωσαν την Χρυσή Αυγή και μας θέλετε στην φυλακή, μας θέλετε νεκρούς», είπε, «προειδοποιώντας» όμως ότι «οι ιδέες δεν φυλακίζονται και είναι αλεξίσφαιρες».

Ο ίδιος άφησε αιχμές για υποψήφια της Ελιάς που δεν καταλόγισε και συγκεκριμένα για συγγενικά της πρόσωπα που ίσως κατηγορηθούν για δράση στην ΧΑ.

«Διώκομαι για τις ιδέες μου, επειδή είμαι Χρυσή Αυγή. Ο κόσμος έξω βράζει από οργή για αυτή την αδικία», είπε, σημειώνοντας πάντως ότι κάθε προφυλάκιση τους κάνει πιο δυνατούς…

Για προειλημμένες αποφάσεις που αφορούν τη δική του και τις άλλες άρσεις ασυλίας μίλησε από την πλευρά του ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, υποστηρίζοντας και εκείνος ότι το όνομά του δεν αναφέρεται πουθενά στη δικογραφία.

«Η δίωξη βασίζεται στη λογική της συλλογικής ευθύνης», είπε, τονίζοντας ότι κατά το Σύνταγμα δεν διώκεται το φρόνημα.

«Περιττή και αστεία» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι καλείται να απολογηθεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώπιον πραγματικών εγκληματιών…

«Με την άσκηση ποινικής δίωξης, θα οδηγηθούμε σε Δικαιοσύνη που δεν είναι ανεξάρτητη και οδηγείται από την εγκληματική οργάνωση της ΝΔ, όπως ομολόγησε ο ΓΓ της κυβέρνησης», είπε.

Έκανε και εκείνος λόγο για «πολιτικές διώξεις», αφού όπως υποστήριξε, δεν έχει βρεθεί ενοχοποιητικό στοιχείο κατά του αρχηγού, των άλλων έγκλειστων βουλευτών ή αυτών των οποίων κρίνεται σήμερα η άρση ασυλίας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε ιδιωτικά κανάλια και ΜΜΕ που εκδικάζουν πριν από τη Δικαιοσύνη.

Τέλος, σε ένα σόου επιδόθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, που ανέβηκε στο βήμα και απευθυνόταν στους βουλευτές ξεχωριστά ανάλογα με την παράταξη στην οποία ανήκουν.

«Θα ξεκινήσω ζερβά, με τους ‘θεματοφύλακες της Δημοκρατίας’. Ωραίοι δημοκράτες είστε και εσείς. Είχατε την ευκαιρία να αποδείξετε ότι όσα λέτε τα πιστεύετε και θέλετε να κυβερνήσετε. Αλλά θελήσατε να παραμείνετε λίγοι», είπε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε εσάς, στην κεντροαριστερά δεν θα αναφερθώ, γιατί δεν υπάρχετε. Κινδυνεύετε να γίνεται δρυμός. Ελιές. Ποτάμια. Λίμνες», είπε, κοιτώντας στο κέντρο.

Ερχόμενος στο «μικρό κόμμα της κεντροδεξιάς» σύμφωνα με στέλεχός του, όπως είπε, έριξε εμμέσως ευθύνες στον Μάκη Βορίδη.

«Ο κ.Βορίδης δεν είναι εδώ; Με τις φαεινές του ιδέες ξέρει πού έμπλεξε τον Σαμαρά; Πώς θα το καλύψετε αυτό; Δεν μαζεύεται», είπε και συνέχισε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, για να τον ρωτήσει:

«Πού την μπλέξατε την πατριώτισσά σας την κ.Κουτζαμάνη;» και να του προτείνει να της πει τώρα να πάει να γίνει καλόγρια για να γλιτώσει το ‘κολέγιο’ και να σώσει την ψυχή της…

«Εμείς δεν πιστεύουμε στη συλλογική ευθύνη. Αυτά συμβαίνουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα σαν του Σαμαρά. Αν ο ελληνικός λαός επιλέξει να τον κυβερνήσουν κομουνιστές, αυτό θα γίνει, αν επιλέξει να τον κυβερνήσουμε εμείς, θα τον κυβερνήσουμε εμείς», είπε, καταλήγοντας πως ποσώς τον ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές για την άρση της ασυλίας του, αφού τη συνείδησή του την έχει καθαρή…

realnews.gr


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...