Άρχισαν τα όργανα για τα εργασιακά!

Πέμπτη 09/06/2016 – 22:20Άρχισαν τα όργανα για τα εργασιακά, από την Ευρώπη! Ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου,  χαρακτήρισε «ασύμβατη» την ελληνική νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις, που απαιτεί οι εργοδότες να παίρνουν πρώτα διοικητική έγκριση πριν προχωρήσουν σε ομαδικές απολύσεις!
Κάτι που εξαρτά την  έγκριση των αποφάσεων των εταιριών, από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, την κατάσταση της επιχείρησης και από το συμφέρον της οικονομίας. Όλα ξεκίνησαν  από την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων που έκανε προ τριετίας (2013) η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, και για την οποία τόνισε πως  η ελληνική νομοθεσία δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο!
Η ελληνική νομοθεσία, απαιτεί από τους εργοδότες να λαμβάνουν διοικητική έγκριση πριν προβούν σε ομαδικές απολύσεις, και εξαρτά την εν λόγω έγκριση από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, από την κατάσταση της επιχειρήσεως και από το συμφέρον της εθνικής οικονομίας. Δηλαδή, βάζει φρένο σε αποφάσεις ομαδικών απολύσεων που θα μπορούσαν να βάλουν «βόμβα» στην ελληνική αγορά εργασίας!
Ο εισαγγελέας τοποθετήθηκε μετά από την προσφυγή της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, στο Συμβούλιο της Επικράτειας, κατά των αποφάσεων του ελληνικού υπουργείου! 
Η εταιρία ανήκει στον γαλλικών συμφερόντων πολυεθνικό όμιλο Lafarge, που φαίνεται έχει μάθει διαφορετικά στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται και  προσέφυγε κατά της απόφασης του υπουργείου Εργασίας που είχε απορρίψει το αίτημά της εταιρίας, σχετικά με την υλοποίηση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που ανάμεσα σε άλλα, προέβλεπε και ομαδικές απολύσεις. Δηλαδή, αφού η Ευρώπη λέει ότι ο ελληνικός νόμος δεν είναι συμβατός με τους κοινοτικού, τότε πρέπει να αλλάξει!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...