Άρχισε ο οικονομικός πόλεμος Ρωσίας Τουρκίας παγώνουν κοινοτικά κονδύλια

Άρχισε ο οικονομικός πόλεμος Ρωσίας Τουρκίας παγώνουν κοινοτικά κονδύλια

Η Ρωσία ξεκίνησε τα αντίποινα στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, ξεκινώντας από το πάγωμα ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία. Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

«Η κατάρριψη του αεροσκάφους μας ήταν μια επιθετική ενέργεια εναντίον της χώρας μας από την Τουρκία. Στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα ήδη έχουν ληφθεί από την πλευρά μας και θα ληφθούν ακόμα περισσότερα», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που θα λάβει η Μόσχα εναντίον της Τουρκίας «είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν ακόμα και τις τουρκικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία», ενώ τόνισε ότι «τα μέτρα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τον τουριστικό τομέα, ακόμα και τις μετακινήσεις». Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι «οι ρωσικές Αρχές σκέφτηκαν να υπάρξουν περιορισμοί στη δραστηριοποίηση των τουρκικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στη χώρα».

Περιμένουμε μία λογική εξήγηση για την κατάρριψη του SU-24
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι η Μόσχα περιμένει ακόμα μια λογική εξήγηση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού προσθέτοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν εξετάζει τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας ή την επιβολή εμπάργκο στο εμπόριο τροφίμων.

Πούτιν: Ο Ερντογάν σκόπιμα οδηγηγεί τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας σε αδιέξοδο
Λίγο νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως την Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας σε αδιέξοδο!

«Φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας σε αδιέξοδο», είπε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο σε μια τελετή για την παραλαβή διαπιστευτηρίων πρεσβευτών. Και πρόσθεσε πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ή μια προσφορά αποζημιώσεων για τις ζημιές.

Πολεμικά παιχνίδια στα σύνορα με τη Συρία
Και οι δύο πλευρές πάντως παρά τις δηλώσεις περί αποκλιμάκωσης στο πολεμικό τουλάχιστον σκέλος, δεν φαίνεται να κάνουν πίσω. Από τη μία η Ρωσία ενισχύει τις εναέριες επιθέσεις κατά συριακών στόχων, αφού πλέον όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται από μαχητικά, καταδιωκτικά αεροσκάφη. Παράλληλα αναπτύσει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στη Λαττάκεια, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ αυξάνει τη ναυτική της παρουσία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας.

Η απάντηση από την πλευρά ων Τούρκων γράφει το Iefimerida.gr ήρθε με την με τη μεταφορά 20 τανκς στα νοτιοδυτικά σύνορα με τη Συρία, ενώ 18 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εστάλησαν στην περιοχή για περιπολίες στα σύνορα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...