Άρχισε το ξήλωμα των υπουργών

Άρχισε το ξήλωμα των υπουργών

Απομακρύνθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ακολουθούν άλλα δύο κυβερνητικά στελέχη που διαχειρίστηκαν την τραγωδία – Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον καταλογισμό πολιτικών ευθυνών έγινε πράξη.

Η απομάκρυνση του Νίκου Τόσκα που είχε την ευθύνη των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων στη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς αποφορτίζει την κατάσταση.

Σε καμία περίπτωση ο Νίκος Τόσκας δεν θα παίξει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Αλλά η παραμονή του στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ήταν αδύνατη μετά την εκατόμβη των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η απομάκρυνσή του έγινε αφού πρώτα ολοκληρώθηκε η διαχείριση της κρίσης.

Τώρα σειρά έχουν δύο ακόμα υπουργοί οι οποίοι δεν έδειξαν τα απαραίτητα αντανακλαστικά στη διάρκεια της φονικής καταστροφής.

Η απομάκρυνσή τους θα γίνει στον ανασχηματισμό που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 15 Αυγούστου και σίγουρα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση.

Με τον ανασχηματισμό επιχειρεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα στη μεταμνημονιακή εποχή.

Η νέα κυβέρνηση θα δώσει τη μεγάλη μάχη για την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων που πλήρωσαν βαρύ τίμημα στα οκτώ χρόνια των εφιαλτικών μνημονίων.

Πρόκειται για ένα σχήμα μάχης που θα πάρει μεγάλες πρωτοβουλίες και θα αναλάβει να κερδίσει το στοίχημα των εκλογών. Γι΄ αυτό οι αλλαγές δεν πρόκειται να περιοριστούν στην αντικατάσταση δύο ακόμα υπουργών που εμπλέκονται στη διαχείριση των πυρκαγιών.

Οι αλλαγές θα είναι δομικές με στόχο μια ριζοσπαστική κυβέρνηση που θα αναλάβει να συγκρουστεί μετωπικά με το παλιό πολιτικό σύστημα το οποίο έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση με στόχο την αποδόμηση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου στην πολιτική ζωή θα κυριαρχήσει το σκληρό ροκ. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να συνεχίσει να ανέχεται τις βρόμικες επιθέσεις από το μαύρο μέτωπο.

Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει θα κινούνται προς την κατεύθυνση ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών με αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και διεκδικούν ολική επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο.

Με μια επίθεση διαρκείας που θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου που βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια και θα τελειώσει με τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξεί να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχο στο πολιτικό σκηνικό και να οδηγήσει τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της χρεοκοπίας σε μια ακόμα πολιτική ήττα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339002-Archise-to-xeloma-ton-ypoyrgon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...