Άσε κάτω το πηρούνι: 3 tips για να τα καταφέρεις

Άσε κάτω το πηρούνι: 3 tips για να τα καταφέρεις
Είναι δύσκολο να πεις αντίο στα καθαρά πιάτα ακόμα και αν έχεις τις καλύτερες προθέσεις;
Το να συνεχίζεις να τρως όταν έχεις σκάσει από το φαγητό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς και ξεκινάει από την εποχή που έπρεπε να φας όλο σου το φαγητό για να σου επιτραπεί να σηκωθείς από το τραπέζι. Δεν έχεις μάθει ακόμα να αφήνεις κάτω το πηρούνι; Τα παρακάτω 3 τιπς θα σε βοηθήσουν να το κάνεις..

1. Μαγείρεψε μία μερίδα

Όταν ο έλεγχος της μερίδας που θα φας σε κάθε σου γεύμα ήταν πάντα δύσκολο πράγμα για σένα απόφυγε τον πειρασμό μαγειρεύονται μόνο μία μερίδα. Απλά φτιάχνοντας μία συνταγή που είναι για τέσσερα άτομα διαίρεσε τα υλικά στα τέσσερα και χρησιμοποίησε μόνο το ένα τέταρτο αυτών. Έτσι το να παραφάς σε αυτή την περίπτωση δεν αποτολεί επιλογή εκ των προτέρων.

2. Ξεκίνα αργά και σταθερά

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τεράστιες αλλαγές μέσα σε μία μέρα. Αν δυσκολεύεσαι να αφήνεις φαγητό στο πιάτο σου ξεκίνα σιγά σιγά και λειτούργησε σαν να έχεις μπροστά σου ένα πείραμα μίας εβδομάδας. Για μία εβδομάδα προσπάθησε να αφήνεις μερικές μπουκιές (που υπό άλλες συνθήκες θα έτρωγες) στο πιάτο σου σε κάθε γεύμα. Αυτό το πείραμα θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να ελέγχεις τις συνήθειες και τις επιλογές σου. Σύντομα, το να αφήνεις φαγητό όταν έχεις χορτάσει θα έχει γίνει δεύτερη φύση σου.

3. Πέτα τα αποφάγια

Υπάρχει μία πιο δραστική λύση από τις παραπάνω και είναι αυτή: Πέτα τα αποφάγια. Και μόνο στη σκέψη πως δεν αξίζουν αυτές οι τελευταίες μπουκιές την κυτταρίτιδα, τα ψωμάκια και τα καρδιακά προβλήματα που μπορεί να πάθεις θα κάνεις το μεγάλο βήμα και θα τις ρίξεις στον κάλαθο των αχρήστων. Μπορεί να είναι λίγο ακραίο αυτό αλλά αν μία ζωή προσπαθείς να μην τρως όλο σου το φαγητό και δεν τα καταφέρνεις πρέπει να κάνεις κάτι ακραίο για να αλλάξεις τις συνήθειές σου.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...