Άσπρες τρίχες: Τι να φάτε για να τις καθυστερήσετε

Άσπρες τρίχες: Τι να φάτε για να τις καθυστερήσετε
Οι άσπρες τρίχες δεν είναι πάντα σημάδι γήρανσης, καθώς μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε νέους ακόμη και 20 ετών.

Το DNA και το στρες είναι δύο βασικοί παράγοντες που καθορίζουν πότε θα εμφανιστούν οι πρώτες άσπρες τρίχες, όμως μπορούμε να τις καθυστερήσουμε υιοθετώντας μερικές υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β καταπολεμά το πρόβλημα κυριολεκτικά στη ρίζα και διατηρεί το χρώμα των μαλλιών για περισσότερο χρόνο.

1. Μύδια
Τα θαλασσινά είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα τα μύδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12. Μία μικρή μερίδα παρέχει πάνω από το 300% της ημερήσιας ποσότητας που χρειαζόμαστε.

2. Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας έχει κακή φήμη λόγω των λιπαρών που περιέχει. Επιλέγοντας όμως το καθαρό φιλέτο και αποφεύγοντας τα αλλαντικά θα πάρουμε τόσο βιταμίνη Β όσο και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία.

3. Τυρί
Κάθε είδος τυριού περιέχει διαφορετική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12. Το ελβετικό τυρί και η παρμεζάνα έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ανά γραμμάριο.

4. Γιαούρτι
Μία μερίδα γιαούρτι μάς παρέχει περίπου το 25% της ημερήσιας ποσότητας Β12 που χρειαζόμαστε.

5. Δημητριακά ολικής άλεσης
Αρκετά δημητριακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών. Συνδυάστε τα δημητριακά με μία κούπα γάλα για να πάρετε επιπλέον 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σε Β12.

6. Σολομός
Είτε καπνιστός είτε σε σούσι είτε φιλέτο, ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό ψάρι. Περιέχει περισσότερη ποσότητα βιταμίνης Β12 απ’ ότι ο τόνος ή ο μπακαλιάρος.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...