Έγινε η Ανακομιδή των Ι.Λειψάνων του π.Γερβασίου Παρασκευόπουλου (Βίντεο)

Έγινε η Ανακομιδή των Ι.Λειψάνων του π.Γερβασίου Παρασκευόπουλου (Βίντεο)
Πενήντα χρόνια μετά την κοίμησή του, η Πάτρα ασπάσθηκε τα Λείψανα του ηγιασμένου «Παπούλη» της, του π. Γερβασίου (Παρασκευόπουλου), του διδασκάλου και πνευματικού της οδηγού.
Τού λαμπρού κληρικού με το αδαμάντινο ήθος, του εναρέτου, του ακαμάτου και ασυμβιβάστου ιεροκήρυκος, του παπά της φτωχολογιάς, του προστάτου των προσφύγων, του ιδρυτού των Κατηχητικών Σχολείων στην Ελλάδα.

Πενήντα χρόνια μετά, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευλόγησε με την τιμία κάρα του αγίου Γέροντος τον Λαό της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Κηθύρων κ.κ. Σεραφείμ, και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίου, οι οποίοι συμμετείχαν στις συγκινητικές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Πλήθος Κληρικών και Μοναχών και πλήθη Λαού έραναν με δάκρυα και μύρα και ροδοπέταλα, τα Λείψανα του «Παπούλη» της Πάτρας, και επανέλαβαν ο,τι σύμπας ο Λαός εκραυγάσε κατά την ώρα, της Εξοδίου Ακολουθίας του την 1η Ιουλίου 1964: «Είναι Άγιος!».

Συγκλονιστικό το κήρυγμα του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, ο οποίος εσκιαγράφησε με λόγους μοναδικούς την προσωπικότητα του ιεραποστολικώς εργασθέντος και οσιακώς τελειωθέντος π. Γερβασίου, ο οποίος έφυγε μικρό παιδί, πάμπτωχο και πονεμένο, από την Αρκαδία για να δώση τα πλούτη και τα βάθη του πνεύματος στον Πατραικό Λαό και να φύγη πάλι πάμπτωχος για την ουράνια πατρίδα.

Τα Λείψανα του π. Γερβασίου τοποθετήθηκαν σε ειδική Λειψανοθήκη εντός του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής των Κατασκηνώσεων στα Συχαινά των Πατρών, τον οποίο Ναό εκείνος έκτισε και τις οποίες κατασκηνώσεις εκείνος ίδρυσε.

Δείτε τα βιντεο

{youtube}b5KaiP784Qw{/youtube}
{youtube}84in_aMI1T4{/youtube}
{youtube}cGW36bOYejk{/youtube}

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...