Έγκλημα! Έπνιξαν τον κόσμο οι κλεφτοδήμαρχοι και το παλιό πελατειακό διεφθαρμένο σύστημα

Έγκλημα! Έπνιξαν τον κόσμο οι κλεφτοδήμαρχοι και το παλιό πελατειακό διεφθαρμένο σύστημα

Δεκαπέντε νεκροί στα μπαζωμένα ρέματα της Μάνδρας και της Νέας Περάμου

Πληρώνουμε τα ρουσφέτια της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ στους καταπατητές και το όργιο ασυδοσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ τουλάχιστον άνθρωποι θυσιάστηκαν στο βωμό του παλιού διεφθαρμένου πελατειακού πολιτικού συστήματος και των κλεφτοδημάρχων.

Μια βροχή ήταν αρκετή να αναδείξει το έγκλημα που συντελέστηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την παράνομη δόμηση το μπάζωμα των ρεμάτων και τη νομιμοποίηση κάθε είδους αυθαίρετου, πάντα παραμονές των εκλογών.

Οι ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος και των κλεφτοδημάρχων είναι εγκληματικές και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι ακαριαία.

Γιατί δεν μπορούν να συνεχίζουν να έχουν ιδιότυπη ασυλία οι κλεφτοδήμαρχοι που έχουν αρπάξει δισεκατομμύρια έργα και αυτοί τα χρησιμοποιούσαν για διορισμούς.

Οι ευθύνες θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τη Δικαιοσύνη για να σταματήσει αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος των πολιτών που κατοικούν σε περιοχές που οικοδομήθηκαν παράνομα με αυθαίρετα τα οποία βρίσκονται πάνω από μπαζωμένα ρέματα.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα επιλύουν το πρόβλημα και θα θέτουν προ των ευθυνών τους, τους δημάρχους και τους υπόλοιπους αρμόδιους παράγοντες. Είναι επίσης ανάγκη να ειπωθεί όλη η αλήθεια στο λαό για το όργιο αυθαιρεσίας που συντελέστηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και έχουν ονοματεπώνυμα. Το τεράστιο αυτό θέμα θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα και τη Βουλή.

Όταν γίνονται εξεταστικές επιτροπές για υποδεέστερα ζητήματα γιατί η Βουλή να μην διερευνήσει τις πολιτικές ευθύνες αυτών που μπάζωσαν τα ρέματα μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε παγίδες.

Τα θύματα από το έγκλημα που συντελέστηκε πρέπει να δικαιωθούν. Αυτό θα γίνει μόνο όταν πληρώσουν οι υπεύθυνοι και η πολιτεία πάρει άμεσα μέτρα για να μην έχουμε επανάληψη της ίδιας τραγωδίας.

Σε διαφορετική περίπτωση σε κάθε βροχή και καταιγίδα θα θρηνούμε και δεκάδες θύματα. Πότε στην Μάνδρα, στον Ασπρόπυργο και στην Νέα Πέραμο και πότε σε άλλες περιοχές αφού ολόκληρη η χώρα αποτελεί ένα αυθαίρετο τερατούργημα.

Είναι επίσης ανάγκη να κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για να αποτραπούν νέοι πνιγμοί και εγκλωβισμοί. Οι δήμοι οφείλουν να προστατεύσουν τους δημότες τους και η περιφέρεια να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα αντιπλημμυρικά έργα. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν ακαριαία, αλλά αυτό δεν αρκεί για να κινητοποιηθεί το βαθύ κράτος των διαφόρων κλεφτοδημάρχων και των δυσκίνητων δημόσιων υπηρεσιών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να εποπτεύσει για να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις που έχει λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ασύλληπτη τραγωδία

Οι καταστροφικές πλημμύρες, που προκάλεσε η πρωτοφανής βροχόπτωση χθες τα ξημερώματα, στοίχισε τη ζωή σε πέντε γυναίκες και δέκα άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Όλοι τους βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς παγιδεύτηκαν μέσα στα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να πνιγούν προτού προλάβουν να απομακρυνθούν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 – 80 ετών ήταν το πρώτο θύμα που εντοπίστηκε πνιγμένη μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη, στις 10.00 το πρωί. Νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας  ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι. Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας ήταν ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Ακολούθησε ο εντοπισμός ενός ακόμη νεκρού άνδρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης μεταξύ 2ου – 3ου χλμ, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών και μιας γυναίκας σε εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

Οι σοροί άλλων δύο θυμάτων, ανδρών ηλικίας 55 και 81 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ένας κυνηγός στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, ένας οδηγός φορτηγού στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών, ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, μια γυναίκα η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα και ένας άνδρας ηλικίας 30-35 ετών σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Από αυτούς μόνο οι έξι είχαν αναγνωρισθεί από συγγενικά τους πρόσωπα, έως αργά το βράδυ.  Εξάλλου, η μακάβρια λίστα θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σώθηκαν από τύχη ή από… θαύμα.  Εκατοντάδες οδηγοί είδαν το χάρο με τα μάτια τους, όταν είδαν τα φονικά νερά να εισβάλλουν στα αυτοκίνητά τους. Κάποιοι πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως ενώ άλλοι γλίτωσαν χάρη στις υπεράνθρωπές προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Δύο παγιδευμένοι άνδρες αναγκάστηκαν να ανέβουν στην οροφή φορτηγού για να σωθούν. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας παραλίγο να σκεπαστεί μέχρι πάνω από χείμαρρο στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών, σπάζοντας τα τζάμια για να βγάλουν εγκαίρως από μέσα τους 15 επιβάτες. Παράλληλα, διασώθηκε ένας οδηγός βυτιοφόρου, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών – Βιλίων. Ακόμη, απεγκλωβίστηκαν εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά. Την τελευταία στιγμή διασώθηκαν δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, όπως και η ηλικιωμένη που εντοπίστηκε νεκρή. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με υποθερμία. Επιπλέον, στο Θριάσιο Νοσοκομείο διεκομίσθησαν 17 τραυματίες, εκ των οποίων 6 γυναίκες και 11 άντρες.  Από αυτούς μία γυναίκα οδηγήθηκε στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μια άλλη τραυματίας νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Ολονύκτιο θρίλερ

Οι Αρχές εξέφραζαν εξαρχής φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων από την κακοκαιρία. Ολονύχτιο ήταν το θρίλερ για τον εντοπισμό αγνοουμένων ατόμων στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν αρκετές εκκλήσεις πολιτών που αναζητούσαν τα οικεία τους πρόσωπα. Στο Θριάσιο είχαν σπεύσει αρκετές οικογένειες οι οποίες είχαν χάσει τα ίχνη συγγενών τους αλλά δεν τους αναγνώρισαν μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις  με αμείωτο ρυθμό ερευνούσαν έρευνες σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα που είχαν παρασυρθεί, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένοι.

Σε πολλές περιπτώσεις κάτοικοι είχαν βγει στους δρόμους και αναζητούσαν τους οικείους τους φωνάζοντας τα ονόματά τους. Η νύχτα που πέρασε ήταν εφιαλτική για τους πληγέντες. Απαρηγόρητοι κάτοικοι περπατούσαν στους δρόμους και κλαίγανε για την τραγωδία που βίωσαν. Εκτός από αυτούς που θρηνούσαν το χαμό δικών τους ανθρώπων, πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν τις περιουσίες τους να θάβονται κάτω από τα λασπόνερα από τη μια στιγμή στην άλλη. Πολλοί πλημμυροπαθείς δεν είχαν που να κοιμηθούν, αφού έμειναν άστεγοι, ενώ στην περιοχή δεν υπήρχε ούτε ρεύμα, ούτε καν νερό να πιουν.

Εκτός των άλλων έντονη ήταν η ανησυχία για πλιάτσικο από συμμορίες τσιγγάνων και αλλοδαπών κακοποιών στα πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Βιβλική καταστροφή

Η ισχυρή βροχόπτωση που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες έχει προκαλέσει βιβλική καταστροφή με πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δρόμους-ποτάμια και αρκετούς εγκλωβισμένους. Οι περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε απόγνωση βρίσκονται και οι πληγέντες που από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν. Από την ορμητικότητα των χείμαρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» ποτάμια λάσπης κύλησαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα. Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τη παραλία της Νέας Περάμου που έγινε… στεριά από τη λάσπη και τα μπάζα. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι στην κατάσταση που καταγράφεται συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον Δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη.

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της» δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που ήταν και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Μάλιστα νωρίτερα γείτονες έσωσαν την ίδια της τη μητέρα.  Από την πλευρά του ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, Στάθης Ραγκούσης, δήλωσε ότι «η Μάνδρα έχει χαθεί, πρόκειται για βιβλική καταστροφή, όλοι δρόμοι είναι ποτάμια, η στάθμη του νερού παραμένει στα δύο μέτρα».  Σε λίμνη μετατράπηκε η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνταν και στη Νέα Εθνική Οδό.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία των δημοτικών ενοτήτων Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας και Μεγάρων, ύστερα από απόφαση των οικείων δημοτικών αρχών και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι θάνατοι και οι καταστροφές μετά τη θεομηνία σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

«Βροχή» καταγγελιών

Στο μεταξύ, πολλές είναι οι καταγγελίες πολιτών και αρμόδιων φορέων για τις εγκληματικές παραλείψεις και τα λάθη των ιθυνόντων, που οδήγησαν σε αυτή την εθνική τραγωδία. Αποκαλυπτικός για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στις πληγείσες  περιοχές της Ν. Περάμου και της Μάνδρας ήταν ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν μπαζωμένα ρέματα και επισήμανε πως «εάν θέλουμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να κάνουμε κάτι σωστό πρέπει η περιφέρεια σε συνεργασία με την γραμματεία πολιτικής προστασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται να κάνουν μια μελέτη η οποία ταυτόχρονα θα προτείνει και τα έργα».

Αποκατάσταση των ζημιών

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώθηκε πως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η αποκατάσταση των προβλημάτων και των καταστροφών. Οι απαιτούμενες διαδικασίες για την συντομότερη αποκατάσταση των πληγέντων από τις σοβαρές συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, ξεκινούν άμεσα από την Περιφέρεια Αττικής. Από σήμερα κιόλας ομάδες καταγραφής της Περιφέρειας προβαίνουν συντονισμένα στις απαραίτητες ενέργειες.

Γιούνκερ: Θα στηρίξουμε

την Ελλάδα με κάθε μέσο

Τη θλίψη για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών από τις πλημμύρες στη Δ. Αττική, την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό και την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Με θλίψη μαθαίνω για τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια των θανατηφόρων πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και την κεντρική Ελλάδα. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μια τραγωδία σε ένα από τα κράτη μέλη μας αποτελεί μια τραγωδία για όλη την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε. Οι κοινοτικοί μηχανισμοί βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών» ανέφερε  στην δήλωσή του.

Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της φονικές κακοκαιρίας στη χώρα μας, μέσω των διεθνών ΜΜΕ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις μεγάλες καταστροφές και τους νεκρούς από τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική παρουσίασαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εστιάζοντας τις παρατηρήσεις τους στις ελλιπείς υποδομές και στα προβλήματα συντήρησης των δικτύων.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Ανησυχία εμπνέουν τα καιρικά φαινόμενα και για σήμερα, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.  Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» στην Πελοπόννησο, την Αττική, τη Βοιωτία και τις Σποράδες ενώ στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πληγούν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, αλλά και οι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας.  Από το απόγευμα και μετά στο μάτι του «κυκλώνα» θα βρεθούν περιοχές του Ιονίου, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/309904-Egklema-Epnixan-ton-kosmo-oi-klephtodemarchoi-kai-to-palio-pelateiako-diephtharmeno-systema ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...