Έγκλημα στη Φιλοθέη: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον 42χρονο που τσιμέντωσε τη σύζυγό του

Έγκλημα στη Φιλοθέη: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον 42χρονο που τσιμέντωσε τη σύζυγό του
«Δεν υπήρξε ο έντονος καυγάς όπως υποστηρίζει. Έφαγε μαζί της, την άφησε να ξαπλώσει κι όταν εκείνη κοιμήθηκε τη χτύπησε με το σίδερο στο πρόσωπο. Βλέποντας ότι ήταν ακόμη ζωντανή την έσυρε στο μπάνιο και την έπνιξε» ανέφερε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του

Την ενοχή του 42χρονου καθηγητή μουσικής ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2008 είχε σκοτώσει τη σύζυγό του, Παναγιώτα Μαζαράκη και στη συνέχεια την έθαψε στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. «Συνάγεται με σαφήνεια ότι κατηγορούμενος είχε αποφασίσει να σκοτώσει τη Παναγιώτα» είπε ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το δικαστήριο, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη αυτή υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 36χρονης, τότε, σολίστ.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε απολογηθεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος όπως και σε πρώτο βαθμό είχε ομολογήσει την πράξη του υποστηρίζοντας ότι είχε προηγηθεί έντονος καυγάς με τη σύζυγό του. «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω που τον βλέπω στον καθρέφτη» είπε ο κατηγορούμενος, ξεσπώντας σε λυγμούς.

«Ο κατηγορούμενος είχε αποφασίσει να σκοτώσει την Παναγιώτα εκ των προτέρων. Δεν υπήρξε ο έντονος καυγάς όπως υποστηρίζει. Έφαγε μαζί της, την άφησε να ξαπλώσει κι όταν εκείνη κοιμήθηκε τη χτύπησε με το σίδερο στο πρόσωπο. Βλέποντας ότι ήταν ακόμη ζωντανή την έσυρε στο μπάνιο και την έπνιξε», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως ο 42χρονος «ενήργησε με προμελετημένο δόλο και από πρόθεση τόσο κατά τη λήψη της απόφασης να σκοτώσει τη σύζυγό του όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης».

Ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ακόμη ότι δεν αποδείχθηκε βρασμός ψυχής. Και αυτό διότι « η ψυχρή, απογυμνωμένη παντός συναισθήματος συμπεριφορά του δράστη προς την οικογένεια του θύματος μετά την πράξη και οι προσπάθειες του να κερδίσει χρόνο για να εξαφανίσει τα ίχνη της φρικτής και αποτρόπαιας πράξης του δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο».

Ακόμη, ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο 42χρονος επέδειξε ιδιαίτερη σκληρή συμπεριφορά. «Έκρυψε το πτώμα, το πέταξε, το ξεγύμνωσε, το έθαψε και το τσιμέντωσε χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνοιας» επισήμανε ο εισαγγελέας, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος όπως και πρωτόδικα.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης οι συγγενείς της αδικοχαμένης Παναγιώτας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Σε πρώτο βαθμό ο 44χρονος σήμερα μουσικός είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, αφού είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

«Μισώ τον εαυτό μου»

Νωρίτερα, στο δικαστήριο με λυγμούς απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του δέχονταν τις λεκτικές επιθέσεις των συγγενών του θύματος. «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω που τον βλέπω στον καθρέφτη» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως η σύζυγος του αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης τους, γεγονός που τον έκανε να θολώσει. «Με έθιξε, έθιξε τον ανδρισμό μου. Τώρα, εκ των υστέρων, καταλαβαίνω πως το είπε για να με τρελάνει» είπε ο 42χρονος και επισήμανε πως η Παναγιώτα τον απείλησε με μαχαίρι.

Ανάφερε χαρακτηριστικά: «Πήρε από το συρτάρι της κουζίνας το μαχαίρι και μου επιτέθηκε, εγώ έφυγα, ανέβηκα πάνω και μπήκα στο υπνοδωμάτιο, εκείνη με ακολούθησε φωνάζοντας «θα σε σκοτώσω». Τότε πήρα το σίδερο και τη χτύπησα στο κεφάλι. Αμέσως σηκώθηκε και μου είπε τι έκανες ρε μ…κα, θα σε κλείσω για πάντα στη φυλακή. Τότε τη χτύπησα με δύναμη, με γροθιά στο στήθος. Εκείνη έπεσε κι έμεινε ακίνητη. Προσπάθησα να τη συνεφέρω αλλά μάταια. Μόλις κατάλαβα τι είχε συμβεί με έπιασε πανικός. Η πρώτη σκέψη μου ήταν να αυτοκτονήσω. Μετά όμως σκέφτηκα να αποκρύψω το γεγονός, μήπως και κατορθώσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου».

Στη συνέχεια περιέγραψε τις προσπάθειες να κρύψει το πτώμα της συζύγου του αρχικά αφήνοντας το σε κάδο απορριμάτων στην Παιανία και στη συνέχεια θαβοντας και τσιμεντώνοντας το στο πάρκο Πικιώνη, ενώ απέδωσε τις κινήσεις του αυτές σε πανικό. «Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Αποφάσισα να κρύψω το πτώμα για να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν σκεφτόμουν λογικά. Το ένα ψέμα έφερε το άλλο» είπε με δάκρυα στα μάτια. «Το μεγάλο μου λάθος ήταν ότι δεν έφυγα από την αρχή του καυγά. Μετά ήταν τέτοια η αληλουχία των γεγονότων, ήταν ο βρασμός, που δεν μπόρεσω να φύγω και να μην συμβεί το μοιραίο», είπε.

Ακόμη, στην απολογία του ο 42χρονος μίλησε για συχνούς καυγάδες και εντάσεις με τη σύζυγό του και υποστήριξε ότι είχε παράλογες απαιτήσεις στα οικονομικά όπως για παράδειγμα και να της μεταβιβαστεί η επικαρπία του σπιτιού της Φιλοθέης στο οποίο διέμεναν.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ακόμη πως η σύζυγός του του μιλούσε άσχημα, τον μείωνε διαρκώς κι έφτανε σε σημείο να χειροδικεί σε βάρος του, ακόμη και μπροστά στα παιδιά τους. «Προτιμούσε να κάνει έναν καυγά και να ξεσπάσει πάν μου σαν να ήμουν σάκος του μποξ, παρά να λύσει το πρόβλημα. Το ότι εγώ ήμουν δυο μετρα κι εκείνη 1.60 δεν σημαίνει ότι δεν με χτυπούσε. Κι ο μεγαλύτερος πόνος είναι ο ψυχικός. Χίλιες φορές να με χτυπούσε ένας μπράβος παρά η 1.60μ γυναίκα μου, που αγαπούσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη συνεχίζεται. 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...