Έκκληση για βοήθεια σε ανασφάλιστη ασθενή

Έκκληση για βοήθεια σε ανασφάλιστη ασθενή

Έκκληση απευθύνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για την κάλυψη των αναγκών μιας 55χρονης ανασφάλιστης ασθενούς που πάσχει από Αμυoατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS – νόσος του Κινητικού Νευρώνα).

Η άτυχη γυναίκα έχει άμεση ανάγκη και εφ’ όρου ζωής από συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης (τύπου BIPAP ST), ένα μηχάνημα που κοστίζει από 1.800 έως 3.500 ευρώ. Η ασθενής χρειάζεται, επίσης,  νοσοκομειακό κρεβάτι καθώς η κατάσταση της είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη.
 
Οι υπεύθυνοι του Ιατρείου ζητούν από όσους μπορούν να βοηθήσουν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους, διευκρινίζοντας πως δεν ζητούν χρήματα αλλά το μηχάνημα και το κρεβάτι.
   
Ανάγκη για εθελοντές γιατρούς

Παράλληλα το Ιατρείο ζητεί εθελοντές παθολόγους, ψυχιάτρους, φαρμακοποιούς και ουρολόγο, που θα πλαισιώσουν την ιατρική ομάδα λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών που το επισκέπτονται.
 
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα. Στο διάστημα αυτό έχει δεχτεί πάνω από 44.000 περιστατικά, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του.
 
Διευκρινίζεται πως το ιατρείο δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητούν βοήθεια προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ  (Δευτέρα έως Πέμπτη: 10:00-20:00, Παρασκευή: 10:00-19:00, Σάββατο: 10:00-14:00).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...