Έκλεψαν το ακριβότερο μπουκάλι βότκας στον κόσμο

Έκλεψαν το ακριβότερο μπουκάλι βότκας στον κόσμο

ακριβότερο μπουκάλι

Ζυγίζει έξι κιλά και είναι φτιαγμένο από χρυσάφι και ασήμι

Το ακριβότερο μπουκάλι βότκας στον κόσμο, αξίας 1,3 δολαρίων (περίπου 1,1 εκατ. ευρώ), έκανε “φτερά” από το μπαρ του «Café 33», στην πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη.

Πρόκειται για ένα μπουκάλι βότκας μάρκας «Russo – Βaltique» που ζυγίζει έξι κιλά και το οποίο είναι φτιαγμένο από χρυσάφι και ασήμι.

Το μπουκάλι είναι τοποθετημένο σε δερμάτινη θήκη πάνω στην οποία υπάρχει χρυσή απεικόνιση του αυτοκινήτου αγώνων «Russo – Βaltique».

Το καπάκι του μπουκαλιού φέρει το έμβλημα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας που είναι διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους. 

Την κλοπή κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του μπαρ και συλλέκτης μπουκαλιών βότκας Μπρίαν Ίνγκμπεργκ, ο οποίος δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV-2 πως βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς επρόκειτο για το «μαργαριτάρι» της συλλογής του.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του μπαρ, ο κλέφτης παρέμεινε στο μπαρ μόνο τρία λεπτά και ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει, ενώ δεν αποκλείει να ήταν πρώην συνεργάτης του, που διέθετε αντικλείδια του μπαρ και του θησαυροφυλακίου στο οποίο φυλασσόταν το πολύτιμο μπουκάλι.

Ο Ίνγκμπεργκ είχε ενοικιάσει το χρυσό μπουκάλι -το οποίο «πρωταγωνίστησε» και στη σειρά House of Cards- από την λετονική εταιρεία Dartz Motorz, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη κλοπή πολύτιμων μπουκαλιών αλκοολούχων ποτών το τελευταίο διάστημα, καθώς πριν από δύο μήνες, έκαναν «φτερά» περίπου 70 μπουκάλια ουίσκι, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται σε σχεδόν 700.000 ευρώ, από μία από τις γνωστότερες κάβες με ακριβά ποτά στο Παρίσι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/316119-Eklepsan-to-akribotero-mpoykali-botkas-ston-kosmo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...