Έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες σε συγκέντρωση του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας

Έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες σε συγκέντρωση του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας

Iσχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Αντίς Αμπέμπα κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης που γινόταν σε υποστήριξη του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας Αμπίι Αχμέντ.

“Μερικοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και μερικοί άλλοι τραυματίστηκαν” δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε μετά την έκρηξη, ο Αμπίι Αχμεντ περιέγραψε το περιστατικό ως “μια αποτυχημένη απόπειρα από δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την Αιθιοπία ενωμένη”.

Η συγκέντρωση γινόταν σε υποστήριξη του 41χρονου νέου Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας, ο οποίος έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μια σειρά ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων από τον Απρίλιο που ανέλαβε καθήκοντα.

Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Μέσκελ της Αντίς Αμπέμπα.

Ένας από τους διοργανωτές δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα την οποία προσπάθησε να ρίξει κάποιος πάνω στην εξέδρα από την οποία εκφωνούσε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335467-Ekrexe-me-nekroys-kai-traymaties-se-sygkentrose-toy-Prothypoyrgoy-tes-Aithiopias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...