Έκρυβαν 41,5 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες!

Έκρυβαν 41,5 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες!

Αντί για «μπανάνες» μετέφεραν 41,5 κιλά κοκαΐνη!

Μία ακόμα σημαντική επιτυχία ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η Ελεγκτική Υπηρεσία του Τελωνείου Αττικής, εντόπισε και κατάσχεσε  μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, προοριζόταν για την ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αρχή, σε κοντέινερ, με δηλωμένο φορτίο μπανάνες από το Εκουαδόρ, οι ελεγκτές εντόπισαν 41,5 κιλά κοκαΐνης. Το φορτίο των ναρκωτικών ήταν καλά κρυμμένο στα τοιχώματα του κοντέινερ. Μετά από πληροφορίες και οργανωμένη επιχείρηση, οι ελεγκτές σταμάτησαν το φορτίο στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Οι ίδιοι άρχισαν να το ξεφορτώνουν και, με τη βοήθεια ειδικού σκύλου του ΣΔΟΕ, βρήκαν την ποσότητα των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες: Η ανακάλυψη της κοκαΐνης έγινε στις 5 τα ξημερώματα. Έγινε έλεγχος ρουτίνας σε 6 εμπορευματοκιβώτια στην λαχαναγορά, τα οποία ήρθαν από το Εκουαδόρ.

Ανοίχτηκαν τα 4 και στο ένα βρέθηκαν τα ναρκωτικά. Ο έλεγχος συνεχίστηκε και στα άλλα με ακτίνες Χ. Έχουν ήδη συλληφθεί 5 άτομα και έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Πρόκειται για τον οδηγό, τον παραλήπτη, το μεταφορέα, τον εκτελωνιστή και το βοηθό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραλήπτης ήταν έμπορος, που μέχρι σήμερα,  δεν είχε απασχολήσει τις αρχές με παράνομη δραστηριότητα. Ο ίδιος, είπε πως δεν έχει καμία σχέση τα ναρκωτικά. Το container προβλεπόταν να γυρνούσε πίσω στην αποθήκη.

Υπάρχει συνεργασία με τις ξένες αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι ελεγκτές, υποθέτουν ότι κάποιος φόρτωσε τα ναρκωτικά όταν το container δεν φυλασσόταν, ενώ όλα τα παραστατικά φαίνονταν σωστά και νόμιμα.

Από την Αρχή, τονίζεται ότι η έρευνα συνεχίζεται με συνδρομή και υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Σταυροδρόμι λαθρεμπόρων η Ελλάδα

Με την Ελλάδα να αποτελεί σταυροδρόμι για τις διεθνείς ροές παράνομων φορτίων, οι Αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους. Η σημερινή είναι μία ακόμα επιτυχία σε μία μακρά σειρά, που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα, από το ΣΔΟΕ και τα Τελωνεία.

Λαθρέμποροι προσπαθούν να περάσουν μέσω Ελλάδας μεγάλες ποσότητες όπλων, ναρκωτικών και προϊόντων ιμιτασιόν. Κάποια προορίζονται για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ άλλα προσπαθούν να τα διοχετεύσουν στην Ελληνική αγορά.

Μάστιγα της αγοράς, τα προιόντα “μαϊμού”

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προϊόντα «μαϊμού» πνίγουν την αγορά, με απώλειες ύψους 1,3 δις ευρώ ετησίως σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Εξαπλώνονται συνεχώς λόγω χαμηλών τιμών και περιορίζουν σημαντικά τις πωλήσεις των νόμιμων εμπόρων. Αν και λόγω κρίσης, πολλοί έχουν προχωρήσει σε μία τέτοια αγορά, το χτύπημα για τον Έλληνα και την εθνική οικονομία είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή έκθεση, καταγράφονται  απώλειες ύψους 1,3 δις ευρώ ετησίως από τις απομιμήσεις. Ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 12,3% των πωλήσεων σε τομείς που είναι ευάλωτοι σε παραβάσεις δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως φάρμακα, είδη ένδυσης και καλλυντικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νόμιμοι κατασκευαστές απασχολούν λιγότερους εργαζόμενους, καθώς παράγουν λιγότερα από όσα θα παρήγαγαν, αν δεν υπήρχαν τα παράνομα προϊόντα. Εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο, χάνονται άμεσα συνολικά 15.356 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και 434.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του EUIPO, οι απώλειες που καταγράφονται ανά τομέα στην Ελλάδα, έχουν ως εξής:

  • Φάρμακα                    490 εκατ.  ευρώ  (10,5%)

  • Είδη Ένδυσης            194 εκατ. ευρώ            (12,8%)

  • Καλλυντικά                195 εκατ. ευρώ            (16,8%)

  • Smartphones              90 εκατ. ευρώ      (16,9%)

  • Ποτά                           150 εκατ. ευρώ             (0,7%)

 Οι φύλακες των συνόρων και οι ελεγκτές που συνεχίζουν το έργο τους στο εσωτερικό, λειτουργούν ως  ασπίδα της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας απέναντι σε αυτά τα κυκλώματα.

1111111

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/334146-Ekryban-41-5-tonoys-kokaines-se-konteiner-me-mpananes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...