Έμεινε ζωντανός με την πρώτη εντός έδρας νίκη του ο Πλατανιάς

Έμεινε ζωντανός με την πρώτη εντός έδρας νίκη του ο Πλατανιάς

Πλατανιάς Λεβαδειακός

Ο Πλατανιάς νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό χάρη στο αυτογκόλ του Ζοάο Φαβάρο (79′) κι ανανέωσε τις ελπίδες παραμονής του στη Super League.

Οι Βοιωτοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκαν το άγχος των γηπεδούχων κι άγγιξαν το γκολ. Θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει εάν οι Σουμπίνιο και Γιουσούφ δεν ήταν φλύαροι, ή εάν είχαν ως σύμμαχο την τύχη.

Η ομάδα της Κρήτης ανανέωσε τις ελπίδες παραμονής της στη Super League, πλησιάζοντας βαθμολογικά τους Απόλλωνα Σμύρνης και Κέρκυρα (δεδομένου ότι παίζουν με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό εκτός αντίστοιχα). Δεύτερη νίκη για τους Χανιώτες στην τρέχουσα σεζόν, πρώτη εντός έδρας και πρώτη μετά από 12 σερί ήττες.

Στο όγδοο λεπτό δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη φάση για την αναμέτρηση και ήλθε από τον Λεβαδειακό. Σε σέντρα από τα αριστερά, ο Γιακουμάκης στην άλλη πλευρά έκανε με τη μία το πλασέ κι ο Κλιάγιτς απομάκρυνε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (9′), ο Σουμπίνιο έκανε το σουτ με το δεξί στα αριστερά εντός της περιοχής, η μπάλα λίγο έξω από την εστία του Κλιάγιτς.

Στο 11′, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Κασάλιτσα έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της περιοχής του Λεβαδειακού, μετά τη σέντρα του Κοροβέση από τα αριστερά και ο Επασί μπλόκαρε.

Οι Βοιωτοί άγγιξαν το γκολ στο 18ο λεπτό, αλλά το δοκάρι της εστίας του Κλιάγιτς τους το στέρησε. Ο Γιουσούφ κινήθηκε εκτός περιοχής από τα αριστερά, συνέκλινε στο κέντρο, έκανε το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Αγγελόπουλο, άλλαξε πορεία, ο γκολκίπερ του Πλατανιά έμεινε ακίνητος και είδε την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας του.

Στο 44ο λεπτό, ο Σουμπίνιο έξω από την περιοχή του Πλατανιά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κλιάγιτς.

Στο 61ο λεπτό, ο  Ενσικουλού κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε έξω στον Ντουαλά, εκείνος έκανε με το αριστερό το σουτ εκτός περιοχής, ο Επασί ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Οκτώ λεπτά αργότερα (69′), οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία. Ο Ντουαλά άδειασε από τα αριστερά εντός περιοχής με επιτόπια ντρίμπλα τον Λεονάρντο, έκανε το σουτ με το δεξί, ο Επασί απομάκρυνε με τα πόδια, ο Ντουαλά πήρε ξανά την μπάλα, έβγαλε στον Δημούτσο στο ύψος του πέναλτι, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε μετά από δέκα λεπτά (79′). Ύστερα από τη σέντρα του Κοροβέση από τα αριστερά, ο Φαβάρο με τον Λεονάρντο έχασαν τον Πετρόπουλο και ο πρώτος στην προσπάθειά του να προλάβει και να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Επασί.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ματς και ο Πλατανιάς πανηγύρισε μια νίκη που τον κρατά ζωντανό στη μάχη της παραμονής.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:(Ρόκα) Κλιαγιτς,Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης,Ντικαμονά (46’Στάμου),Κοροβέσης, Μάλσα, Δημούτσος,Αγγελόπουλος (78’Ουές), Ενσικουλού, Κασάλιτσα (46′ Ντουαλά),Πετρόπουλος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ:(Ανιγκό) Επασί, Τσαμπούρης,Φαβάρο,Λεονάρντο,Ντιόγκο, Μητρόπουλος,Ομπιόρα (81′ Σαβαντόγκο),Γιουσούφ, Γιακουμάκης,Σουμπίνιο (71′ Νιάσε), Μαρκόβσκι.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/318265-Emeine-zontanos-me-ten-prote-entos-edras-nike-toy-o-Platanias ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...