Ένας άνθρωπος του Καραμανλή στο τιμόνι της ΝΕΡΙΤ!

Ένας άνθρωπος του Καραμανλή στο τιμόνι της ΝΕΡΙΤ!
Ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης, είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ. 
“Πρόκειται για εξαιρετικό γνώστη της Δημόσιας Διοίκησης” δήλωσε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θ. Φορτσάκης.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ “στη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η εταιρεία, το Διοικητικό Συμβούλιο θα λειτουργεί συλλογικά και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο και διασφαλίζει την ανεξάρτητη λειτουργία της, μακριά από οποιασδήποτε μορφής παρεμβάσεις στο έργο της διοίκησης”

Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης θεωρείται -όχι άδικα- από πολλούς άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή αφού καθ΄ όλη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην πρωθυπουργό ήταν σύμβουλός του για ζητήματα δημόσιας διοίκησης ενώ στα βιβλία που έχει γράψει περιλαμβάνεται και ένας “ύμνος” στο πρόσωπο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον τίτλο: “Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ένα παράδειγμα πολιτικής ηγεσίας”

Αναλυτικά το βιογραφικό του:

O Αντώνης Μακρυδημήτρης είναι καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (LLM και Phd) με υποτροφία του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε το 1992 επισκέπτης ερευνητής (Research Fellow) στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ και στα Πανεπιστήμια Cambridge και Λονδίνου της Αγγλίας.
Έχει διατελέσει Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Δημόσιας Διοίκησης (2004-2009), καθώς και μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Έχει γράψει μελέτες και άρθρα για ζητήματα δημόσιας διοίκησης, δημόσιας πολιτικής, πολιτικής και διοικητικής ιστορίας και κοινωνικής θεωρίας.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...