Ένας στους πέντε φοβούνται… την κάμερα του υπολογιστή τους

Τρίτη 05/07/2016 – 17:48

Ένας στους πέντε Ευρωπαίους παραδέχεται πως καλύπτει με αυτοκόλλητη ταινία την κάμερα στο φορητό υπολογιστή του.

Ωστόσο, όπως τονίζουν ειδικοί σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, είναι σημαντικό να γνωρίσει κανείς ότι η κάλυψη της κάμερας δεν μπορεί να αποτρέψει την υποκλοπή ήχου και να προστατεύσει τους χρήστες από το να τους ακούσουν χάκερ ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει να παρεισφρήσει στην προσωπική τους ζωή.

Η Kaspersky Lab υποστηρίζει ότι δεν είναι αρκετοί οι χρήστες που έχουν επίγνωση των κινδύνων, αλλά και εκείνοι που διαθέτουν σχετικές γνώσεις, χρησιμοποιούν λανθασμένες μεθόδους για να παραμείνουν ασφαλείς στο Διαδίκτυο. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι στρέφονται σε μια σειρά διαφορετικών μεθόδων, προσπαθώντας να κρατήσουν την ιδιωτική ζωή τους ασφαλή.

Το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου (27%) αποθηκεύει τα ευαίσθητα δεδομένα του σε συσκευές που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, πιστεύοντας λανθασμένα ότι αυτό εγγυάται την προστασία των δεδομένων του. Ωστόσο, παρότι η θεωρία αυτή στηρίζεται στη λογική, όντας ταυτόχρονα απαραίτητη για τη διασφάλιση των αντιγράφων ασφαλείας από τις επιπτώσεις μιας επίθεσης με ransomware λογισμικό, μια συσκευή μπορεί να «μολυνθεί» μέσω ενός συνδεδεμένου smartphone ή USB stick ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. 
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...