Ένας στους τρεις μαθητές έχει πέσει θύμα bullying

Ένας στους τρεις μαθητές έχει πέσει θύμα bullying
Το 2013 η εθνική γραμμή SOS 1056 δέχθηκε 500 κλήσεις και 31 ηλεκτρονικά μηνύματα για θέματα σχολικού εκφοβισμού σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο   πρώτο επιστημονικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού δικτύου κατά του  σχολικού εκφοβισμού που διοργανώθηκε  στη χώρα μας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο σχολικός εκφοβισμός όλων των μορφών αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ιδιαίτερο φαινόμενο το οποίο απαιτεί εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Ειδικά όταν σήμερα, με την ραγδαία είσοδο μαθητών όλων των ηλικιών στο χώρο του Διαδικτύου, ο εκφοβισμός μπορεί πλέον να συνεχίζεται και εκτός σχολείου.

Με στόχο  την αντιμετώπιση του φαινομένου, έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, με συντονιστή το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησαν στη δημιουργία της ευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με το σύνθημα: «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα».

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε  το 2012 σε 16.227 μαθητές από τις έξι χώρες, ένας στους τρεις μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε πως έχει  πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ενώ ένας στους δύο μαθητές υπήρξε μάρτυρας τέτοιων περιστατικών.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εκτός από την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη που παρέχει σε γονείς, παιδιά και μαθητές, δίνει βήμα στους νέους μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας yousmile.gr. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω μέσω στην ιστοσελίδα της καμπάνιας (www.antibullying.eu), όπου θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες στην ψηφιακή βιβλιοθήκη, αλλά και το συνολικό κείμενο της έρευνας που διενεργήθηκε στις έξι ευρωπαϊκές χώρες το 2012.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...