Ένα βήμα πριν τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Ένα βήμα πριν τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς
Ένα βήμα πριν τη σύγκρουση βρίσκεται το Ισραήλ με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, στον απόηχο του εντοπισμού των σωρών τριών Εβραίων εφήβων που είχαν εξαφανιστεί πριν από 18 ημέρες στη Δυτική Όχθη. Στρατιώτες κινητοποίησε το Ισραήλ ενώ υπάρχουν αναφορές για  αψιμαχίες μεταξύ στρατιωτών των ΙΕΔ και των παλαιστινίων της Χαμάς.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δήλωση του για το συμβάν, κατηγόρησε ευθέως της Χαμάς και απείλησε με αντίποινα.

«Απήχθησαν και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από ανθρωπόμορφα κτήνη», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο του και προσέθεσε: «Η Χαμάς είναι υπεύθυνη και θα πληρώσει».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Αμυνας της χώρας Ντάνι Ντάνον ο οποίος διαμήνυσε πως «θα εξαλείψει» το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

«Οι Ισραηλινοί έχουν την απαραίτητη θέληση και την αποφασιστικότητα για να υπομείνουν τις δοκιμασίες μιας μακράς επιχείρησης για την εξάλειψη της Χαμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα δείχνουν πως η στρατιωτική επιλογή εξετάζεται από το Ισραήλ, σύμφωνα με μαρτυρίες από τη Χεβρώνα που μεταδίδει το Al Jazeera, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ισραηλινών στρατιωτών.

To BBC, επικαλούμενο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, κάνει λόγο για συγκρούσεις ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας με Παλαιστίνιους στην περιοχή το βράδυ της Δευτέρας.

Η Χαμάς, από την πλευρά της απείλησε με ανάλογη απάντηση στις κινήσεις του Ισραήλ, τονίζοντας πως «κάθε κλιμάκωση των επιχειρήσεών του Ισραήλ ή ένας ενδεχόμενος πόλεμος θα ανοίξει τις πύλες της κόλασης». Η οργάνωση ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως δεν βρίσκεται πίσω από την απαγωγή και δολοφονία των τριών μαθητών.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συγκάλεσε κατεπειγόντως έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το συμβάν.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...