Ένα καμπαρέ ηδονής δια χειρός Jean Paul Gaultier

Πρόκειται ίσως για το «άτακτο» γεμάτο φαντασία άνευ ορίων  «καλό παιδί» της παγκόσμιας μόδας. Άλλοι τον θεώρησαν υπερβολικό και πολύ εκκεντρικό φτάνοντας στα όρια του κιτς και άλλοι απλά τον λάτρεψαν. Ο γάλλος σχεδιαστής Jean Paul Gaultier  που έκανε την μαρινιέρα  (το αγαπημένο του ρούχο) σύμβολο του παγκόσμιου στυλ, ο λάτρης της Ελλάδας, και εκείνος που πάντα πρωτοπορεί, όπως ο σχεδιασμός εκείνου του κωνικού στηθόδεσμου, που καθιερώθηκε από την Madonna, αποφάσισε να κάνει την έκπληξη για ακόμα μια φορά δημιουργώντας ένα γαλλικό καμπαρέ που θα συζητηθεί.

Το “The One – Grand Show”, όπως είναι το όνομα του πρωτοποριακού καμπαρέ που επέλεξε ο 64χρονος σχεδιαστής, βρίσκεται στην urban πόλη της Γερμανίας, στο Βερολίνο και αναμένεται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια, έχοντας την αύρα της παλιάς εποχής των καμπαρέ των Παρισίων. 

Πρόκειται για την πραγματοποίηση ενός  παιδικού ονείρου του σχεδιαστή, και όπως ο ίδιος αποκάλυψε, «Από τότε που άφησα το βλέμμα μου να αποπλανηθεί από τα θελκτικά κορίτσια του Folies Bergère στην τηλεόραση της γιαγιάς μου ,την επόμενη μέρα κιόλας άρχισα να σχεδιάζω κορίτσια με φτερά και διχτυωτά καλσόν»

Πρόκειται για ένα υπερθέαμα γεμάτο χρώμα, μουσική, χορό, γυναίκες και άρωμα της πόλης του φωτός, το Παρίσι. Όπως ο ίδιος διόλου λακωνικά χαρακτήρισε « είναι ένας οργασμός επί σκηνής, γεμάτος από όμορφα γυμνασμένα κορμιά, ντυμένα με φτερά και με body paintings,  θυμίζοντας έργα τέχνης. Ένα show μόδας υψηλής ραπτικής». Όπως άλλωστε ο ίδιος ξέρει να κάνει καλά.

Αυτό το φαντασμαγορικό «όνειρο» θα εκτυλιχτεί μπροστά μας, με την εκτέλεση περισσότερων από 100 καλλιτέχνες  από 26 χώρες, στο ιστορικό θέατρο του Βερολίνου Friedrichstadt-Palast. Και η παραγωγή του κόστισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των  περίπου 10 εκατομμύριων δολαρίων με διάρκεια μέχρι το 2018 όταν και το καμπαρέ του ρίξει αυλαία.

Ο Jean Paul Gaultier σχεδίασε για την πραγματοποίηση του ονείρου του περισσότερα από 500 κοστούμια και μας προσκαλεί σε ένα πάρτι γεμάτο από φαντασία, υποσχόμενος ότι θα ζήσουμε σε ένα παραμυθένιο μουσικό κόσμο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...