Ένα μήνα σχεδίαζε την επίθεση στην Τουλούζη ο δράστης

Ένα μήνα σχεδίαζε την επίθεση στην Τουλούζη ο δράστης

Γνωστός στις γαλλικές Αρχές, με… ογκώδη φάκελο και ψυχολογικά προβλήματα ήταν ο 28χρονος δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο στο προάστιο της Τουλούζης, Μπλανιάκ.

Ο 28χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητο του τρεις Κινέζους φοιτητές, εκ των οποίων οι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ η κοπέλα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

2

Όπως ανέφερε η γαλλική αστυνομία, η επίθεση ήταν εσκεμμένη, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα ο Γάλλος γενικός εισαγγελέας, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που προηγήθηκε, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας.

«Ενημερωθήκαμε στις 15.45 τοπική ώρα (16.45 ώρα Ελλάδας) ότι ένας άνδρας έπεσε εσκεμμένα με το όχημα που οδηγούσε πάνω σε τρεις ανθρώπους» δήλωσε από το σημείο ο εισαγγελέας της περιοχής Πιερ Υβ Κουιγιό, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης «παραδέχθηκε πως ήθελε να παρασύρει (με το όχημά του) αυτούς τους ανθρώπους». Ο οδηγός, ηλικίας 28 ετών, δεν βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών για ριζοσπαστικοποίηση όμως βρισκόταν στο επίκεντρο μιας έρευνας για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο εισαγγελέας επέμεινε στο «ψυχιατρικό προφίλ» του 28χρονου, διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας παρακολουθείτο από ψυχολόγους στο πλαίσιο της διαδικασίας αναστολής έκτισης δύο ποινών του, με την υποχρέωση να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση λόγω του βαρύτατου ιστορικού του και είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο 2016, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανά τρομοκρατικά κίνητρα, ο Κουιγιό απάντησε ότι «δεν διαθέτει κανένα στοιχείο για κάτι τέτοιο».

1

Σχεδίαζε ένα μήνα την επίθεση
 
Ο δράστης σχεδίαζε εδώ και περίπου «έναν μήνα» την επίθεση, επισήμανε ο εισαγγελέας που μίλησε στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV.

Η αστυνομία συνέλαβε σύντομα τον δράστη, κοντά στο σημείο της επίθεσης, όπου φαίνεται πως περίμενε τις αρχές. Ο 28χρονος τέθηκε υπό κράτηση.

Το περιστατικό συνέβη αφότου η Κίνα απηύθυνε πρόσφατα έκκληση στο Παρίσι να εγγυηθεί την ασφάλεια των υπηκόων της, που επανειλημμένως έχουν πέσει θύματα κλοπών ή επιθέσεων στη Γαλλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ «χαιρέτισε» σε ένα tweet την «άμεση αντίδραση της @PoliceNationale που συνέλαβε τον οδηγό. Η έρευνα θα καθορίσει τη φύση της πράξης του».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/309196-Ena-mena-schediaze-ten-epithese-sten-Toyloyze-o-drastes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...