Ένα προς ένα τα ονόματα των 75 δημάρχων που είναι στη λίστα Νικολούδη με τα “προβληματικά” πόθεν έσχες

Πηγη:http://www.newsit.gr/

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δόθηκε η λίστα Νικολούδη
– Περιλαμβάνει 75 ονόματα δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων με προβληματικά πόθεν έσχες
– Κάποιοι δεν έκαναν τις σχετικές δηλώσεις ενώ άλλοι τις υπέβαλαν με λάθη και ελλείψεις
– Οι αντιδράσεις όσων είδαν τα ονόματά τους στη λίστα…

Τον κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις πόθεν έσχες έστειλε ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η λίστα περιλαμβάνει όσους δεν έκαναν τη δήλωση πόθεν έσχες αλλα και εκείνους που υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις.

 

Απάντηση του δημάρχου Ηρακλείου Γ. Κουράκη

“Δεν υπάρχει ουδεμία απόκλιση φορολογητέας ύλης και Δήλωσης Πόθεν Έσχες” αναφέρει ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και προσθέτει: “Καταθέτω την παραπάνω Δήλωση για 20 χρόνια με ημερομηνία 31.12 κάθε χρόνο όποτε και λήγει το οικονομικό έτος. Ο εντολέας μου-λογιστής αγνοώντας την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής, συνέχιζε να καταθέτει την Δήλωση με 31.12 ακόμη και την τελευταία φορά. Στις Δηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται όλα τα Στοιχεία με την παραπάνω ημερομηνία.Αμέσως και μόλις διαπιστώθηκε η πεπλανημένη αντίληψη του εντολέα μου δηλ το λάθος της ημερομηνίας κατάθεσης υποβλήθηκαν διευκρινιστικές Δηλώσεις με την προβλεπόμενη ημερομηνία χωρίς καμιά απόκλιση”.

Απάντηση του Αναστάσιου Τσακιρίδη – αντιδημάρχου του δήμου Νεάπολης-Συκεών

«Νιώθω πικραμένος γιατί υπηρετώ 20 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δήμο και τους συμπολίτες μου, και παρά τις επιθέσεις που κατά διαστήματα δεχόμουν από πολιτικούς αντιπάλους, και πάντα για λόγους σκοπιμότητας, κανείς ποτέ δεν είχε τολμήσει να θίξει την τιμιότητα και την ειλικρίνειά μου.
Αναγνώστες σε όλη την Ελλάδα διαβάζουν σήμερα τ’ όνομά μου στις ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων, αλλά και το διαδίκτυο, σε έναν κατάλογο μεταξύ προσώπων που φέρονται να έχουν παραβεί το νόμο.
Σε ό,τι με αφορά, παραμένω νόμιμος σε κάθε μου πράξη και αισθάνομαι ιδιαίτερα θιγμένος και προσβεβλημένος από την όλη εξέλιξη, επιφυλασσόμενος να ασκήσω κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο για την αποκατάσταση του ονόματος, της τιμής και της υπόληψής μου.
Θεωρώ, μάλιστα, ότι εγώ θα έπρεπε να ήμουν αυτός που ζητά εξηγήσεις από εκείνους που επιτρέπουν να δημοσιοποιούνται τέτοια συκοφαντικά στοιχεία. Κι αυτό γιατί, ενώ η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (Γ΄ Μονάδα) έχει στη διάθεσή της από τις αρχές του 2013 όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία, δεν τα έχει συμπεριλάβει στα αρχεία της και με εντάσσει αυθαίρετα στην επίμαχη «Λίστα Νικολούδη», ενώ έπρεπε να είχε αφαιρέσει το όνομά μου από αυτήν αμέσως μετά την παραλαβή των περιουσιακών μου δηλώσεων. Ως εκ τούτου, το όνομά μου παράνομα, αυθαίρετα και καταχρηστικά συμπεριλαμβάνεται σε μια κατηγορία αιρετών φερόμενων ως «οικονομικών εγκληματιών». Πρόκειται για μια προκλητική αντιστροφή της πραγματικότητας, που με εξοργίζει.
Από την περιπέτεια, όμως, αυτή εγώ θα βγω καθαρός και έντιμος, γιατί αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν υπάρχει καμία απόκρυψη, δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή των περιουσιακών μου στοιχείων.
Τα πραγματικά δεδομένα, λοιπόν, της υπόθεσής μου έχουν ως εξής:
Το 2011 καθυστέρησα να υποβάλω εντός της χρονικής προθεσμίας δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2010 εξαιτίας ενός προσωπικού προβλήματος που σχετιζόταν με θέματα υγείας. Υπέβαλα, όμως, τη δήλωση αργότερα, μαζί με ένα επεξηγηματικό σημείωμα (14.5.2013) για το λόγο της καθυστέρησης, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπέβαλα κανονικά όλες τις δηλώσεις.
Αρχές του 2013 ενημερώθηκα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (Γ΄ Μονάδα) ότι δεν είχαν παραλάβει το υλικό που αφορούσε τα περιουσιακά μου στοιχεία. Ανταποκρίθηκα αμέσως, και μετά από συνεννόηση με την Αρχή, απέστειλα εκ νέου εκπρόθεσμη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα οικονομικά έτη 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.
Η αποστολή έγινε μέσω εταιρίας κούριερ και το αποδεικτικό παράδοσης-παραλαβής είναι στη διάθεση όλων.
Στην επόμενη προβλεπόμενη ημερομηνία απέστειλα και τη δήλωση του 2013 και εντός του επομένου διαστήματος ακολουθεί και η αντίστοιχη του 2014.
Προς μεγάλη απογοήτευση όσων έσπευσαν να πανηγυρίσουν, ενόψει ειδικά και των επικείμενων δημοτικών εκλογών, οι αποδείξεις είναι ατράνταχτες.
Παραμένω καθαρός ως άνθρωπος, έντιμος, ειλικρινής και μάχιμος ως δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών, αποδεχόμενος και ακολουθώντας τη σαφή κατεύθυνση, οδηγία και εντολή του δημάρχου μας Σίμου Δανιηλίδη για διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα.
Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με ξέρουν και δεν έσπευσαν να υιοθετήσουν το τραγικό λάθος που σήμερα δημοσιοποιήθηκε, γεγονός που με κάνει να συγκινούμαι αλλά και να αισθάνομαι περήφανος γιατί, στη μικρή μας κοινωνία, μετά από τόσα χρόνια όλοι ξέρουν ποιος είμαι και τι.
Απαιτώ από την Αρχή να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση του ονόματός μου.
Απαιτώ από τους πάντες των ΜΜΕ και τους διαχειριστές ηλεκτρονικών εφημερίδων και blogs, που ελαφρά τη καρδία δημοσιοποίησαν την επίμαχη λίστα, να επανέλθουν πάραυτα με νέες αναρτήσεις και ρεπορτάζ για την αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου, δηλώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επιφύλαξή μου για κάθε νόμιμο δικαίωμα».

Η απάντηση του Ευστάθιου Κούλη

“Σχετικά με δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στο διαδίκτυο, περί μη υποβολής δήλωσης περιουσιακών μου στοιχείων του πόθεν έσχες, την περίοδο που διετέλεσα Δήμαρχος Λαγκαδίων, ήτοι από 2003-2010, επισημαίνω τα εξής:
Κατ΄αρχήν, ούτε πόθεν είχα, ούτε έσχες ποτέ.
Υπέβαλα όπως και υποβάλλω κανονικά τη φορολογική μου δήλωση όλα τα χρόνια, η οποία δεν περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία, πλην ενός αυτοκινήτου μάρκας ΗΟΝDΑ το οποίο απέκτησα το έτος 2000 και κυκλοφορώ έως και σήμερα και του 1/5 της πατρικής μου οικίας από κληρονομιά των αποβιωσάντων γονέων μου. Άρα ούτε πριν την εκλογή μου ως Δήμαρχος Λαγκαδίων, ούτε κατά τη διάρκεια που εξελέγην, ούτε μετά, επαυξήθηκε στο ελάχιστο η περιουσιακή μου κατάσταση.
Τα μοναδικά έσοδα που δήλωνα κατ΄ έτος, προέρχονταν αποκλειστικά και μόνο από τα έξοδα παράστασης του Δημάρχου και δεν είχα ουδεμία άλλη πηγή εσόδων, καθώς και τραπεζικούς λογαριασμούς, ή οιοδήποτε άλλο είδος προσόδων.
Επιφυλάσσομαι αμεσότατα για την ανάρτηση στο διαδίκτυο των ανωτέρω, όπως έκανα και σε αρμόδιες αρχές το 2013.
Τα υπόλοιπα περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση αναφέρονται, λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε και σημασία έχει η ουσία και όχι ο τύπος”.

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας – Βασίλη Καραμπά

“Επειδή οι Ευρυτάνες δεν πρέπει να έχουν απορίες που δημιουργούνται και θα δημιουργηθούν από ορισμένα μέσα επικοινωνίας προκειμένου να “πουλήσουν” τους ενημερώνω πρώτα εγώ για την “λίστα Νικολούδη” που αφορά την υποβολή “πόθεν έσχες” όσων έχουν υποχρέωση και φυσικά σε ότι αφορά εμένα.
Όντως:
-Για το 2011 υπέβαλα με καθυστέρηση το “πόθεν έσχες” και γι αυτό φαίνεται στην λίστα ως μη υποβληθέν.Υπεβλήθη με αριθμό συστημένου ΕΛΤΑ 06650011600042996.
-Για το 2012 το υπέβαλα έγκαιρα με αριθμό συστημένου ΕΛΤΑ 06650011600043117
-Για το 2013 θα υποβληθεί εντός τον νομίμων χρονικών ορίων”

Απάντηση πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Ναθαναήλ Λαδόπουλου

«Σχετικά με την αναφορά του ονόματός μου στη λίστα που παραδόθηκε στη Βουλή και αφορά τις «προβληματικές» δηλώσεις πόθεν έσχες 2013, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Αποχώρησα από τη θέση του δημάρχου Νεάπολης Θεσσαλονίκης το 2010. Η «μη υποβολή», όπως αναφέρεται στη λίστα, δήλωσης πόθεν έσχες, αφορούσε καθυστερημένη υποβολή δήλωσης για σοβαρό προσωπικό λόγο. Το σύνολο των φορολογικών μου δηλώσεων καθώς και των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων των τελευταίων ετών προσκομίστηκαν στα αρμόδια όργανα και τα στοιχεία που κατατέθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη στις 5 Μαρτίου 2014, έγιναν δεκτά και κρίθηκα αθώος».

Απάντηση Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγέλακα

«Με θλίψη διαπίστωσα πως το όνομά μου αναγράφεται στη «λίστα Νικολούδη», στην οποία γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν κάνει δήλωση πόθεν έσχες για το 2013 (εισοδήματα του 2012).
Επειδή η εν λόγω λίστα δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ και για την αποκατάσταση της αλήθειας , δηλώνω πως όπως πράττω ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, έτσι και το 2013 υπέβαλα κανονικά δήλωση πόθεν έσχες .
Όπως μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να διαπιστώσει από την απόδειξη κατάθεσης της δήλωσης την οποία και επισυνάπτω, το πόθεν έσχες μου κατατέθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αρχή καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων και παρελήφθη από την υπάλληλο κα Βασιλική Γούση.
Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι το όνομά μου περιλαμβάνεται εκ λάθους στη λίστα και για το λόγο αυτό ζητώ την απαλοιφή του».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...